Dit recept voor courgettelintsalade bevat rauwe courgette, in prachtige linten gesneden, gemengd met een heerlijke dressing en gegarneerd met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden. Deze salade van courgettelinten wordt jouw nieuwe favoriete zomersalade!
Je vergeet gemakkelijk hoe lekker rauwe courgette kan zijn, vooral omdat hij zo sponsachtig is en zo veel smaken opneemt. Deze rauwe courgettesalade is een heerlijke manier om van een gezonde rauwe groente te genieten, en is zo gemakkelijk te bereiden in slechts 10 minuten!

Salade van courgettelinten

 

Courgettelinten

 

Het sterhulpmiddel van dit recept is een dunschiller, waarmee je eenvoudig de courgettelinten en de prachtige geschaafde Parmezaanse kaas maakt.
En mijn favoriete onderdeel van dit recept is toch wel de dressing: een eenvoudige vinaigrette, romig gemaakt met slechts een beetje mosterd.

 

Het maken van courgettelinten kan niet eenvoudiger: je hebt alleen een dunschiller nodig!
Spoel de courgettes schoon en snijd eerst de boven- en onderkant van de courgette.
Houd vervolgens de courgette plat op een snijplank of in uw hand, gebruik uw dunschiller om de platte bovenkant in dunne linten te snijden.
Naarmate je verder in de courgette komt, bereik je de zaden. Draai op dit punt de courgette en begin aan een andere kant.

 

De eerste snede is alleen de schil. De tweede, derde en vierde snede zijn prachtige, perfecte linten, met groene randen en witte binnenkant. En terwijl je draait en blijft snijden, worden de linten helemaal wit.

 

Dat brengt mij bij mijn punt over de zaden. Wanneer je linten probeert te snijden van de zaden in het midden van de courgette, zul je merken dat de textuur anders is en dat de linten er niet zo mooi uitzien.
Persoonlijk heb ik het zaadgedeelte van de courgette NIET in linten gesneden. In plaats daarvan heb ik ze bewaard om ze in stukken te hakken en in een ander recept te gebruiken. Ik voeg ze graag toe aan een omelet of gooi ze in een soep. Maar je kunt zeker het midden gebruiken voor de linten! Je krijgt een prachtige mix van linten in alle verschillende maten en kleuren.

 

Maken

 

Als je eenmaal de courgettelinten hebt gemaakt, duurt het slechts een paar minuten om deze salade samen te gooien.
Maak de dressing.
Drapeer de linten op een serveerschaal of bord en garneer met wat Parmezaans kaasschaafsel, sojaboontjes en gehakte verse kruiden.

 

Tips:

 

Ik heb daslook gebruikt omdat dit nu in mijn tuin staat. Je kunt het vervangen door munt, bieslook, peterselie of lente-ui.

In plaats van sojaboontjes kan je ook doperwten, peultjes of een andere groente gebruiken.

Hier vind je nog meer heel veel lekkere courgette recepten

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Salade van courgettelinten: