Groene asperges met zalm en daslooksaus

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Dit lenteachtige recept combineert verse groene asperges, aromatische verse daslook en een gerookte zalmfilet tot een heerlijk gerecht. Asperges en daslook zijn een voorbode van de lente. Hier worden ze vergezeld van een heerlijke malse zalmfilet. Deze Groene asperges met zalm en daslooksaus is een makkelijk voorgerecht dat makkelijk aan te passen is als hoofdgerecht. […]

Salade van courgettelinten

Salade van courgettelinten

Dit recept voor courgettelintsalade bevat rauwe courgette, in prachtige linten gesneden, gemengd met een heerlijke dressing en gegarneerd met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden. Deze salade van courgettelinten wordt jouw nieuwe favoriete zomersalade! Je vergeet gemakkelijk hoe lekker rauwe courgette kan zijn, vooral omdat hij zo sponsachtig is en zo veel smaken opneemt. Deze […]

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Deze salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch, of misschien wel als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Een mooie dressing maken we natuurlijk zelf. Je kunt deze daslookdressing enkele dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor andere dagen waarop je nog een andere salade gaat maken. […]

Daslookboter met zwarte knoflook

Daslookboter met zwarte knoflook

Ik heb lekker veel daslook in eigen tuin staan en probeer er steeds weer iets anders van te maken. Het is nu een heerlijke daslookboter met zwarte knoflook geworden. Ik heb er ook nog wat gele koolzaadbloemetjes voor de kleur in verwerkt. Deze gearomatiseerde boter is extreem veelzijdig, gebruik het om knoflookbrood te maken, of […]

Asperges met mosselen

Asperges met mosselen

Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]

Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Quiche met groene asperges en brie

Quiche met groene asperges en brie

In deze quiche met groene asperges en brie zit ook nog lekker veel daslook. Ik heb tegenwoordig daslook in mijn eigen tuin staan en dat is heel fijn. Hoef ik niet meer het bos in om daslook te zoeken. Deze geurige groene blaadjes zijn dit jaar al vroeg uit de grond gekomen en ik heb […]

Gele asperges met een groene saus

Gele asperges met een groene saus

De asperges zijn net uit de grond gekomen en ik mocht al een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen. Daar ga ik natuurlijk een zalig aspergegerecht voor de Paasdagen van maken. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel want het seizoen duurt maar […]

Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise

Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise

Het is voorjaar de daslookblaadjes ploppen naar boven in mijn tuin en het is het seizoen van de asperges. En om het voorjaar te vieren, heb ik een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze kabeljauw met asperges en daslookmayonaise is redelijk snel klaar en je serveert de lente op een bord. Sappige kabeljauwhaasjes met gegrilde groene […]

Gebakken krieltjes met daslook

Gebakken krieltjes met daslook

Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden