Deze salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch, of misschien wel als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees.
Een mooie dressing maken we natuurlijk zelf. Je kunt deze daslookdressing enkele dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor andere dagen waarop je nog een andere salade gaat maken. Deze zalige voorjaarssalade is vegetarisch, maar je kunt hem ook vegan maken als je dat wilt. Als je een vleeseter bent, kun je ook spekjes of stukjes kip toevoegen. Het maakt dus eigenlijk niet uit welke kant je ermee op wilt, het is een lekker basisrecept waar je zelf aan kunt sleutelen.

 

Salades

 

Er staan al heel wat salade recepten op mijn blog. Ik vind ze erg lekker en ze geven veel ruimte voor variatie. Ik maakte deze salade met groene asperges en artisjok met groenten die ik in mijn koelkast had liggen. Het is een goed idee om je groentelade mooi gevuld te houden, dan grijp je misschien sneller naar iets gezonds dan dat je gaat snacken!

 

Ingrediënten

 

Het is voorjaar en dat betekent dat de asperges in het seizoen zijn. Ik heb nu groene asperges gebruikt, maar je kunt ook witte nemen.

De artisjokharten komen uit een potje, maar als je het leuk vindt kan je ze ook zelf koken.

Verder heb ik mini komkommertjes en paprika’s gebruikt, maar neem gerust andere rauwkost die jij lekker vindt.

De zongedroogde tomaatjes* heb ik zelf in de oven bereid, hier vind je het recept ervoor.

Koop een zakje gemengde slablaadjes voor de salade.

De dressing heb ik gemaakt met daslook** uit eigen tuin. Je kunt dit vervangen door peterselie, basilicum, kervel of een combinatie hiervan.

 

Gepocheerde eieren

 

Om eieren te pocheren heb je wel super verse eieren nodig.
Vul een kookpan voor de helft met water, voeg een lepel azijn toe te en zet dit op hoog vuur.
Breek de eieren eerst voorzichtig in een glas of kopje. Zodra het water kookt, neem je een lepel en draai je rond om een draaikolk in het water te creëren. Laat het ei voorzichtig uit het glas in het midden van de whirlpool glijden en blijf voorzichtig roeren tot al het piekerige eiwit het ei heeft omsloten.
Laat in totaal twee minuten koken voor een zachte kern en verwijder het dan met een schuimspaan. Laat uitlekken op wat keukenpapier en herhaal voor het tweede ei.
Lijkt jou dit te veel werk of vind je het te spannend om eieren te pocheren, serveer de salade dan met (zacht) gekookte eieren.

 

 

Recept Salade met groene asperges en gepocheerde eieren: