Zwarte pasta met sardientjes

Zwarte pasta met sardientjes

Ik vond nog een pak zwarte tagliatelle in mijn voorraadkast, hoog tijd om er iets mee te maken. Even verder gekeken wat er nog op voorraad was en hiermee deze heerlijke en snelle zwarte pasta met sardientjes, ansjovis en zongedroogde tomaatjes gemaakt. De smaken van de Middellandse Zee op een bord.   Zwarte pasta   […]

Drie verschillende wraps

Drie verschillende wraps

Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is. Je kunt ze van tevoren maken en ze strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast bewaren tot je ze gaat eten. Neem ze mee in je lunch box zodat je er op je werk […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Manlief kwam onverwacht niet thuis eten. Nu gebeurt dit wel vaker en moet ik dus regelmatig omschakelen. Ik had voor ons samen een lekkere flat iron steak bedacht, maar die ga ik natuurlijk niet voor mij alleen bereiden. Dat komt morgen wel weer. Maar ja wat ga ik dan eten. Even snuffelen in de koelkast, […]

Pasta met savooiekool en salami

Pasta met savooiekool en salami

Deze pasta met savooiekool en salami is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in het seizoen, als deze groene kool volop uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zullen we maar zeggen. Ik heb pappardelle pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een bredere lintvormige pastasoort. Maar je kunt natuurlijk ook een […]

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Als je gek ben op pasta, courgettes en droge worst dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, paddenstoelen en worst is er eentje met heel veel smaak. De smaak in dit gerecht wordt vooral bepaald door de worst, waardoor je verder weinig smaakmakers hoeft toe te voegen. En ook nog […]

Vegetarische romige gnocchi

Vegetarische romige gnocchi

Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.   Gnocchi   Zachte kussentjes gemaakt van […]

Geroosterde flower sprouts stamppot

Geroosterde flower sprouts stamppot

Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt.   Flower […]

Salade met asperges en vlierbloesemdressing

Salade met asperges en vlierbloesemdressing

Wat een heerlijke voorjaarssalade. Tijd voor asperges en wellicht voor zelfgemaakt vlierbloesemsiroop, want die staan ook al weer in bloei. Deze salade met asperges, avocado en vlierbloesemdressing is heerlijk als voorgerechtje voor vier personen tijdens een etentje of als lunch salade voor twee personen.   Asperges   De witte asperges worden ook wel het witte […]

Courgetti met pittige cashewsaus

Courgetti met pittige cashewsaus

Deze vegan en koolhydraatarme courgetti met pittige cashewsaus is een heerlijk en super snel te maken gerecht. Ik denk dat iedereen het lekker zal vinden en het vlees niet zal missen. Maar het gerecht is natuurlijk ook lekker met een stukje vis of kipfilet erbij.   Courgetti   Courgetti is niet anders dan een courgette […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden