Deze simpele spaghetti met zongedroogde tomaten is supersnel klaar. Licht, verfrissend en een perfect idee voor een snelle lunch of diner! Het is nauwelijks een recept te noemen, zo makkelijk is dit gerecht. Het is een favoriet recept, vooral omdat het zo snel te bereiden is.
Er zijn maar heel weinig ingrediënten nodig en het is een van de eenvoudigste en gemakkelijkste pastarecepten die er zijn. De zoetheid van de zongedroogde tomaatjes komt helemaal tot zijn recht en de frisheid van de basilicum voelt zomers aan op een bord en past mooi bij een lekkere groene salade.

 

Zongedroogde tomaten

 

Ik heb hiervoor niet de zongedroogde tomaten uit de supermarkt gebruikt, maar mijn eigen recept voor oven gedroogde tomaatjes. Zomers als de Hollandse tomaten in het seizoen zijn en daardoor volop verkrijgbaar en helemaal niet duur, is het een goed idee om deze oven gedroogde tomaatjes te maken. Je kunt ze voor heel veel recepten gebruiken, zoals in deze pasta, op een sandwich of door een salade. Dus maak wel zelf die tomaatjes in de oven. Hoe je dat kan doen lees je hier*.
Deze tomaatjes geven een lekkere twist aan je pastabord, met een heerlijk smaakprofiel.

 

Simpele pastarecepten

 

Hoewel ik ook wel heel lang in de keuken kan staan om de perfecte pastasaus te maken, is een snel en simpel pastarecept natuurlijk ook fijn voor de doordeweekse dagen als je niet te veel tijd hebt om te koken.
De realiteit is dat de meeste mensen gewoon niet zoveel tijd hebben om te koken tijdens de werkweek. Daarom probeer ik de mythen te ontzenuwen dat geweldige pastarecepten uren nodig hebben, terwijl je maar een paar minuten hebt.
Voor nog meer simpele pastarecepten, kan je hier klikken.

 

Variaties

 

Ik heb nu voor extra smaak en eiwitten gerookte kipfilet toegevoegd aan de spaghetti.
Je kunt ook tonijn (uit blik), gehaktballetjes, mini mozzarella of vegetarische kipstukjes toevoegen voor extra eiwitten.
Of je houdt het helemaal vegetarisch, voeg dan bijvoorbeeld nog wat zwarte olijven, Parmezaanse kaas en gedroogde chilivlokken toe voor extra smaak.

 

 

Recept Simpele spaghetti met zongedroogde tomaten: