Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze zijn zo snel en gemakkelijk te maken. Deze wraps worden jouw favoriete maaltijd, gemakkelijk samen te stellen, vegetarisch en ongelooflijk smaakvol.

 

Wraps

 

Maaltijden die gemaakt worden met wat ik in de koelkast heb, zijn mijn favoriet. Een maaltijd die zo lekker en goed voor je is, dat wil je toch?
Dit recept voor knapperige tofu wraps is een frisse, levendige en eiwitrijke lunch of avondmaaltijd! Gemaakt met heerlijke knapperig gebakken tofu, vers gesneden groenten en een lekkere tapenade. Deze wraps zijn vegan, eiwitrijk, vegetarisch en zó lekker!
Ik maak deze wraps graag voor een snelle lunch of een licht diner. Serveer met een heerlijke salade en je hebt binnen no-time een gezonde maaltijd!
Deze heerlijke wraps zijn het bewijs dat een gezond recept niet saai hoeft te zijn!
Ik probeer meer eiwitten te nuttigen en dit recept helpt me dat te bereiken.

Mediterrane tofu wrap

 

Tofu

 

Tofu wordt gemaakt van geperste sojabonen en bevat veel eiwitten, waardoor het een fijne vleesvervanger is. Het heeft ook een lange lijst met gezondheidsvoordelen, dus het is geweldig om aan veel maaltijden toe te voegen. Hoewel tofu voor sommigen misschien intimiderend lijkt, is het eigenlijk een fijne en gezonde eiwitoptie die gemakkelijk smaak krijgt. En wat kan worden verwerkt in diverse maaltijden, van sandwiches en salades tot roerbakgerechten en noedelgerechten. Door tofu snel te marineren en op smaak te brengen met je favoriete sauzen of kruiden, wordt het een smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd. Ik heb de tofu nu gekruid met gerookte paprikapoeder.

 

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om tofu te bereiden, dan heb ik nog meer recepten voor jou:

Soba noedelsoep met tofu
Noedels met gerookte tofu
Pittige en zoete tofu met rijst
Aziatische pizza met tofu
Pittige tofu met vegetarische nasi
Szechuan tofu roerbak

 

Tips:

 

Mocht je niet van olijventapenade* houden, gebruik dan basilicumpesto of een tomatenpesto.

Ik heb de wraps ook nog belegd met ingemaakte rode ui. Het recept ervoor vind je hier. Maar je kunt de rode ui ook meebakken met de tofu.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mediterrane tofu wrap: