Ik heb een hele bijzondere vegetarische en zelfs vegan pizza voor jullie. Deze Aziatische pizza met tofu is een echte smaakbom. Dit komt door de miso en de pittige chili knoflooksaus die erin verwerkt worden. Zo’n heerlijke en bijzondere pizza kan je nergens bestellen, die maak je lekker zelf.

 

Fusion

 

Een fusion gerecht is een gerecht waar verschillende keukens van diverse landen samenkomen op een bord. Omdat het elementen uit diverse landen of regio’s combineert hebben ze dit de titel fusion meegegeven. Sinds de jaren 70 is dit een begrip geworden. Zo kan je de Aziatische keuken combineren met bijvoorbeeld de Mexicaanse of Europese keukens. Als de ingrediënten maar bij elkaar passen. Het moet natuurlijk geen ‘confusion’ worden.

 

Deze keuken is ontstaan toen chef-koks gingen experimenteren en de verschillende keukens gingen combineren. Zo ook deze Aziatische pizza met tofu. Pizza is natuurlijk op en top Itali-aans, maar de rest van de ingrediënten komen uit de Aziatische keuken. Vooral de tofu, waarvan ik de zachte ‘silken’ tofu en de stevige tofu gebruikt heb.
Weet niet of ik nu de Italiaanse smaakpolitie achter me aankrijg, omdat ik hun pizza op deze manier maak.

 

Tofu

 

Tofu of ook wel tahoe genoemd is een vegetarisch eiwitrijk product gemaakt van soja. Het is smaakloos en daarom op vele manieren toepasbaar. Je kunt het op heel veel verschillende manieren bereiden zoals bakken, grillen, frituren of roerbakken.

 

Er bestaan verschillende soorten tofu waarvan de stevige tofu verkrijgbaar is bij de meeste supermarkten. De ‘silken’ tofu oftewel zijden tofu, vind je in de biologische speciaalzaken of toko’s. Dan is er nog gerookte tofu, die vind je ook alleen maar in de speciale biologische winkels. Deze tofu heeft een lekkere rooksmaak.
En dan zijn er natuurlijk de tofuproducten zoals reepjes of gehakt.
Ik bestel de tofu en alle andere Aziatische producten altijd online bij AsianFoodLovers.

 

Aziatisch

 

Door de Aziatische producten zoals de tofu, rode miso en chili knoflooksaus,  krijg je een pizza met een heerlijke Aziatisch smaak. Een unie-ke pizza met pit.
Door groenten zoals bimi, sojaboontjes en shiitake geef je de pizza ook een Aziatisch tintje. En de verse koriander en pittige kiemgroente maken het helemaal af.

 

 

Recept Aziatische pizza met tofu: