Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten!
Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je dit zeker lekker vinden.

 

Szechuan

 

Dit tofugerecht in Szechuan-stijl vindt zijn oorsprong in China. Het gerecht wordt gemaakt met gebakken tofu gemengd met pittige Szechuan peperkorrels en hartige saus.
In Oost-Azië wordt tofu veel geconsumeerd en is op elke markt te vinden. Het is geliefd bij zowel volwassenen als kinderen en is ook een van de belangrijkste eiwitbronnen voor degenen die geen vlees eten. Ze doen het in de soep, koken het met currysaus, stomen, frituren of roerbakken het.

Szechuan tofu roerbak

 

Tofu

 

Gebruik stevige tofu of extra stevige tofu met het minste watergehalte. Deze tofu is gemakkelijk te snijden en stevig genoeg om de vorm van de blokjes vast te houden tijdens het roerbakken. Voordat je gaat bakken, moet je het water uit tofu verwijderen. Een makkelijke manier is om de tofu met je handen voorzichtig vanaf de bovenkant aan te drukken door het in keukenpapier of een doek te wikkelen.

 

Tofu is zeer veelzijdig en kan in veel verschillende gerechten worden bereid.
In dit Szechuan tofu roerbak recept wordt stevige tofu in blokjes gesneden en knapperig geroerbakt met Szechuan peper. Het is zo smaakvol dat je het als hoofdgerecht op een bedje van gekookte rijstnoedels of gestoomde rijst kunt eten.

 

Het recept is budgetvriendelijk, omdat tofu niet zo duur is als vlees of vis.
En het is een heerlijk eiwitrijk roerbakgerecht voor vegetariërs en veganisten.
Je kunt thuis de authentieke Szechuan-smaken ervaren met een minimum aan ingrediënten.
En tofu op deze manier bereid is superlekker.

 

Szechuan-peperkorrels

 

Om dit te maken heb je Szechuan peperkorrels nodig. Deze worden veel gebruikt in de Szechuan-keuken en heeft een subtiele tintelende, verdovende, scherpe smaak. Je vindt het in een toko of online.

 

Meer tofu recepten die je misschien lekker vindt:

 

Mediterrane tofu wrap
Soba noedelsoep met tofu
Scrambled tofu
Noedels met gerookte tofu
Pittige en zoete tofu met rijst
Aziatische pizza met tofu
Pittige tofu met vegetarische nasi

 

Tips:

 

Serveer het gerecht met noedels, rijst of courgettenoedels.

Als je geen fan bent van tofu, zul je dat zeker wel zijn tegen de tijd dat je dit probeert! Maar voel je vrij om garnalen (ongelooflijk lekker!) kip of rundvlees te gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Szechuan tofu roerbak: