Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense smaken er nog beter in.

 

Noedels

 

Wij zijn gek op noedels en ik kan je vertellen dat noedels altijd een goed idee zijn.
Ze zijn niet duur, snel en gemakkelijk te bereiden en waarschijnlijk heb jij ze wel in je voorraadkast liggen. En je kunt er heel veel verschillende maaltijd mee maken.
De absoluut beste manier om die noedels om te toveren tot iets speciaals is dit gerecht. En voor de proteïne heb ik nu tofu toegevoegd.

 

Ik heb nu udon noedels gebruikt omdat dit zulke lekkere dikke noedels zijn. Maar je kunt ook een ander soort nemen. En om meer groente aan het gerecht toe te voegen, heb ik ook nog noedels van wortel gemaakt door ze in dunne slierten te snijden met een spiralizer oftewel spiraalsnijder.

 

Tofu

 

Manlief is eigenlijk niet zo gek op tofu, maar deze keer heb ik gerookte tofu geprobeerd. En dat vond hij gelukkig wel lekker. Deze tofu was in de aanbieding, twee halen en een betalen, dus ik kan nog een maaltijd maken met tofu.
Tofu oftewel tofoe is een eiwitrijk (14 gram eiwit per 100 gram tofu) sojaproduct. Het komt oorspronkelijk uit China, maar wordt ook veel in de Indonesische keuken gebruikt. Daar heet het tahoe. Deze tofu heeft een heerlijke rooksmaak.

 

Groenten

 

Naast de wortelnoedels, heb ik nog een rode paprika en baby paksoi verwerkt in de maaltijd. Je kunt ook andere groenten gebruiken zoals broccoli, bimi, boontjes, peultjes, sugar snaps, kool en/of paddenstoelen. Wat jou maar lekker lijkt.

 

En ik heb nog meer noedelgerechten voor jou, wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Noedelsoep met kipgehaktballetjes
Koreaanse noedels met zwarte bonensaus
Vegetarische noedels met tahinsaus
Aziatische runderstoof met udon noedels
Vegetarische Lo Mein noedels
Dan Dan noedels

 

 

Recept Noedels met gerookte tofu: