Ik heb een simpel maar oh zo smakelijke soep voor jullie. Deze noedelsoep met kipgehaktballetjes is vrij makkelijk en snel te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Nu de dagen weer kouder worden is een kom dampende soep een welkome maaltijd.

 

Noedelsoep

 

Noodle soup oftewel noedelsoep is een lekkere kom bouillon met daarin noedels (duh), smaakmakers, groenten en eventueel vlees of vis. Deze soep wordt door heel Azië gegeten en elk Aziatisch land heeft zijn eigen variant. In China heeft elke regio zelfs z’n eigen variatie op de soep, in Japan heet het ramen, Vietnam is dat pho, in Maleisië en Singapore laksa. De noedelsoep die ik nu gemaakt heeft, lijkt het meeste op de laksa, vol van smaak, lekker romig en een beetje pittig.

 

Het lijkt alsof je voor deze soep uren in de keuken gestaan hebt, maar dat is niet zo. Ik zag namelijk bij de AH een pot Fundo Ramen bouillon kip** en die heb ik gebruikt om de soep te maken. Ik kende het nog niet, maar was blij verrast door deze lekkere kant en klare natuurlijke ramen bouillon verrijkt met miso en sojasaus. Ideaal om snel een noedelsoep of lekkere bouillon te maken of te gebruiken voor een Japanse fondue.

 

Noedels

 

Ik heb volkoren rijstnoedels gebruikt in de soep, deze zijn licht verteerbaar en hebben een delicate structuur. Welke noedels je kiest maakt niet veel uit. Udon, soba, mie, eiernoedels, het kan allemaal.
De truc om de noedels niet te laten plakken is om ze beetgaar te koken. En dan na het koken, ze af te gieten en in een bak met koud water te bewaren voordat je ze gaat verwerken in de soep. Je hoeft ze niet meer op te warmen voor je ze eet, dat doet de hete bouillon voor je.

 

Kipgehaktballetjes

 

Omdat ik nog kipgehakt in de koelkast had liggen, heb ik dit gebruikt in de soep. Het gehakt heb ik lekker aangemaakt met geraspte wortel, fijngesneden lente-uien en koriander, Chinese bbq kruidenmix* en peper en zout. Die kruidenmix is van Euroma/Jonnie Boer en kan je online bestellen.

 

Groente

 

Verder kan lekkere groente in de soep verwerken zoals paksoi of peultjes, sugar snaps, shiitake paddenstoelen, sojaboontjes, Chinese kool, spinazie of wat jou maar lekker lijkt.

 

 

Recept Noedelsoep met kipgehaktballetjes: