Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral op koude dagen. De specerijen die de soep zijn smaak geven zijn steranijs, kaneel, gember, peper en koriander.
Je kunt naar eigen smaak heel veel verschillende toppings gebruiken op de soep zoals extra rode peper, taugé, lente-ui, noten en koriander. Erbij wordt altijd limoen geserveerd om uit de knijpen boven de soep.
Ik zag een zak Chinese Wokgroente liggen in de Albert Heijn met daarin Chinese kool, sugar snaps, paksoi, rode ui en taugé en heb deze gekocht voor het gemak. Serveer de soep met Naan brood en je hebt een complete maaltijd. Ik dacht dat ik nog pinda’s in huis had, maar die zal de grote huiskabouter wel opgegeten hebben. Daarom heb ik cashewnoten voor de topping gebruikt. Gelukkig was appie geopend vandaag, want gisteren met die ijzel heb ik geen boodschappen gedaan.

De Vietnamese Pho lijkt een beetje op de Japanse Ramen, een maaltijdsoep die ook heel veen variaties kent. Hier vind je een recept voor een vegetarische Ramen.