Vegetarisch stoofpotje met bleekselderij

Vegetarisch stoofpotje met bleekselderij

In de Flevourbox van deze maand zat o.a. bleekselderij van BioBrass uit mijn eigen dorp Zeewolde. Nu zit bleekselderij een beetje in het vergeethoekje van de groenten. En dat is jammer, behalve in soep kan je bleekselderij ook de hoofdrol in een gerecht laten spelen. Zoals bijvoorbeeld in dit vegetarisch stoofpotje met bleekselderij. Het is […]

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkoolsoep met kerrie

Ik mocht een mooie biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde ontvangen en heb daar deze heerlijke bloemkoolsoep met kerrie van gemaakt. Daarbij nog een te lekkere korianderpesto gemaakt en die erop gelepeld. Een vegetarische en zelfs vegan soep, die makkelijke te bereiden is. Bloemkool is nog nooit zo smaakvol geserveerd!   Bloemkool   Bloemkool is […]

Courgettesoep met verse munt

Courgettesoep met verse munt

Ik heb een heerlijk zomers soepje voor jullie, namelijk deze makkelijk en snel te maken courgettesoep met verse munt. Het leuke van deze soep is dat je het zowel warm als koud kunt serveren. Door de munt wordt het een frisse soep, die daardoor heel geschikt is om zomers te maken. Serveer het als lunch […]

Orzotto met asperges en dillepesto

Orzotto met asperges en dillepesto

Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]

Gele curry van wortelen

Gele curry van wortelen

Ik mocht weer van die mooie gekleurde wortelen ontvangen die van De Zonneheerdt komen. Ze zaten in de Flevourbox van april. Wij zijn gek op wortelen en ik heb daarom ook diverse wortelrecepten op de site staan. Nu wilde ik iets heel anders maken, het is deze super lekkere gele curry van wortelen geworden. Een […]

Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]

Gestoofde bleekselderij

Gestoofde bleekselderij

Waarschijnlijk heb jij selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen. Je hebt er een of twee stengels van gebruikt als smaakmaker in de bouillon, soep, stoofpot, smoothie of een salade en dan blijft de rest van de stronk liggen. Bleekselderij wordt bijna niet zo gegeten en dat is eigenlijk jammer, je kunt het […]

Preisoep met peterselie-olie

Preisoep met peterselie-olie

Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen.   Prei […]

Bloemkool en kastanje soep

Bloemkool en kastanje soep

Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]

Groene linzen curry met boerenkool

Groene linzen curry met boerenkool

Ik heb toch een heerlijk linzengerecht voor jullie. Als je nog nooit linzen geprobeerd hebt of denkt dat je dit niet lekker vindt, dan moet je eens deze groene linzen curry met boerenkool proberen. Wedden dat je dit heerlijk vindt. Linzen in een romige kokosmelksaus met de pittige specerijen van de groene curry kruidenmix, jammie! […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden