Butterfly pea ijsthee met aardbeiensiroop

Butterfly pea ijsthee met aardbeiensiroop

Leer hoe je een kleurrijke en verfrissende Butterfly Pea ijsthee met aardbeiensiroop maakt. Zet eerst die mooie blauwe thee, laat dit afkoelen en dan kan je dit heerlijke zomerse drankje maken. Butterfly pea flower tea is een kruidenthee die van nature blauw en cafeïnevrij is. Op zichzelf smaakt het niet zo lekker, daarom wordt het […]

Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes

Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes

Deze krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes zijn een heerlijke combinatie van knapperige texturen en frisse, smaakvolle vulling. Stel je het beste van twee werelden voor, de knapperige buitenkant van een perfect gebakken pannenkoek met de levendige, voedzame vulling van een groentemix. Ondergedompeld in een pittige crispy chili saus is elke hap een harmonie van smaak en […]

Pittige rijstkom met tonijn

Pittige rijstkom met tonijn

Ik had geen puf om te koken en dook mijn koelkast in om te kijken wat daar nog in lag. Gekookte zilvervliesrijst, groene asperges, lente-uien, een blikje tonijn die ik heb gekregen en een avocado in de fruitmand. Fijne ingrediënten om te combineren in een heerlijke pittige rijstkom met tonijn. Een heerlijke, gemakkelijke, budgetvriendelijke en […]

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]

Curry noedelsoep met kipgehakt

Curry noedelsoep met kipgehakt

In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van de kippenbouillon heb ik deze verrukkelijke en pittige curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt. Het gehakt heb ik rul gebakken met de Remia’s Mama Asia Korean BBQ Sauce die ook in deze foodybox zat. Het […]

Krokante chili kipburger

Krokante chili kipburger

Ik mocht het nieuwste kookboek Even More Basics to Brilliance van Donna Hay ontvangen. Hierin staan fantastische basisrecepten, waarmee je dan weer heerlijke andere gerechten kunt maken. Zo ook een recept voor knapperige chili olie, die dan weer gebruikt wordt voor o.a. een krokante chili kipburger. Ik heb deze heerlijke kipburger gemaakt en het goede […]

Overnight oats met Dalgona

Overnight oats met Dalgona

Deze overnight oats met Dalgona smaakt naar je kom koude havermout en je ochtendkop koffie gecombineerd. Lepel wat Dalgona op de overnight oats voor een heerlijk ontbijt. Als je je ooit hebt afgevraagd of je koffie en havermout kunt mixen, is het antwoord JA! En als je een absolute koffieliefhebber bent, voeg dan die zoete […]

Orzo met zeevruchten in zwarte bonensaus

Orzo met zeevruchten in zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus met rundvlees is een klassieker, maar deze orzo met zeevruchten in zwarte bonensaus is net zo lekker. De zwarte bonensaus, die bekend staat om zijn hartige en smaakvolle smaak, gaat ook heel goed met vis en ook met zeevruchten. Dit fusion gerecht is zo belachelijk snel en gemakkelijk te maken, dat je het […]

Smash gyoza

Smash gyoza

De sappige en umami-smaken van een gyoza, maar eenvoudig te maken. Extra knapperig en klaar om te eten, dit zijn de makkelijkste dumplings ooit! Als je van gyoza houdt, maar niet van het opvouwen van die kleine dumplings, dan is smash gyoza iets voor jou!   Wat zijn gyoza?   Gyoza zijn Japanse dumplings. Gemalen […]

Crispy chili olie

Crispy chili olie

Ik heb een hele simpele zelfgemaakt crispy chili olie-recept voor jullie, boordevol smaak en heerlijk bij rijstgerechten, noedels, soep, dumplings, kip en groente, op een sandwich en nog veel meer! Bespaar geld en maak je eigen budgetvriendelijke pittige olie. Crispy chili olie – ook bekend als chili olie – is in wezen een pittige saus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden