Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet?   Halloumi   Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]

Mango taartje met kokos

Mango taartje met kokos

En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.   […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Mini roti met kippendijen Peking style

Mini roti met kippendijen Peking style

Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]

Aubergines met miso en sojasaus

Aubergines met miso en sojasaus

De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij.   […]

Vietnamese koffie milkshake

Vietnamese koffie milkshake

Koffiedrinken in Vietnam is een beleving op zich. In de vele koffiehuisjes kan je genieten van de sterke koffie. En van die heerlijke sterke koffie maken ze weer een Vietnamese koffie milkshake.   Koffie   Vietnam is een echt koffiedrinkend land. Niet alleen drinken ze het veel, maar verbouwen ze ook koffiebonen. Koffiebonen is een […]

Pittige Chinese rundvlees stoofpot

Pittige Chinese rundvlees stoofpot

Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit […]

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij.   Tonijn   In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden