Wrap met Aziatische carpaccio

Wrap met Aziatische carpaccio

Ik ben gek op carpaccio, het liefst zelfgemaakte. (bief biet) En af en toe koop ik ook wel van die kant en klaar carpaccio uit de supermarkt. Deze keer dus ook, maar ik wilde er iets ‘anders’ mee doen. Nou ik heb er een heerlijke lunch van gemaakt. Een wrap met Aziatische carpaccio. Had nog […]

Groene quinoa voorjaars bowl

Groene quinoa voorjaars bowl

Ik ben niet zo’n fan van quinoa, dat komt door de structuur. Heb regelmatig gehad dat er een korreltje verkeerd in mijn keel viel en daarom eet ik het niet meer. Ik heb dat ook met couscous, daarom neem ik altijd parelcouscous. Dat vind ik weer ontzettend lekker. Maar toen er in de Flevour foodbox […]

Spelt met asperges en avocado

Spelt met asperges en avocado

Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers.   De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]

Soto kipfilet met roergebakken asperges

Soto kipfilet met roergebakken asperges

En weer een heerlijk gerecht met de Soto kruidenmix. Deze Soto kipfilet met roergebakken asperges is een makkelijk en snel te maken gerecht. Ideaal voor een drukke dag. Lekker snel op tafel en daarbij nog een verantwoorde maaltijd.   Soto kruidenmix   Ik heb al heel veel van die heerlijke blikjes met kruidenmixen en deze […]

Laksa noedelsoep met garnalen

Laksa noedelsoep met garnalen

Laksa, curry laksa of Singapore laksa is een pittige curry noedelsoep uit de Aziatische landen, Maleisië, Indonesië en Singapore. Het is een mix van Maleisische, Indonesische, Chinese en Indiase smaken. In vele variaties geliefd en bekend over de hele wereld. Deze Laksa noedelsoep met garnalen is mijn variatie op dit gerecht, een snelle hartverwarmende versie […]

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Deze Rijstnoedels met kip en pindasaus is een makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag. De pindasaus geeft de noedels veel smaak en smeuïgheid. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken, dan vervang je de kip door roergebakken tempeh.   Rijstnoedels   De naam zegt het al, deze noedels […]

Teriyaki jackfruit sushibowl

Teriyaki jackfruit sushibowl

Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag.   Jackfruit   Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]

Noedels met soto zalm en asperges

Noedels met soto zalm en asperges

Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]

Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Dalgona koffie zelf maken

Dalgona koffie zelf maken

De nieuwe hype op social media is nu echt de Dalgona koffie. Een stevig koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk kan ijskoud of warm zijn. En jij kunt thuis deze Dalgona koffie zelf maken. Hiermee maak je de lekkerste romige ijskoffie! Waarschuwing vooraf; het is verslavend!   Dalgona   De nieuwste […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden