Ik heb toch een heerlijk verwarmend soepje voor jullie. Een koolraapsoep met miso, gebakken paddenstoeltjes erop en met een paar druppels Sriracha voor extra pit. Hier word je wel lekker warm van op een koude dag. Een makkelijk recept voor een soep boordevol winterse groenten welke op smaak is gebracht met miso. Gezond, voedzaam, lekker […]
Ik heb een simpel maar oh zo smakelijke soep voor jullie. Deze noedelsoep met kipgehaktballetjes is vrij makkelijk en snel te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Nu de dagen weer kouder worden is een kom dampende soep een welkome maaltijd. Noedelsoep Noodle soup oftewel noedelsoep is een lekkere kom bouillon met daarin […]
Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]
Als ik met mijn vriendin naar de Chinees ging, bestelde altijd Singapore noedels. Vreemd genoeg kende ik het niet en had ik het nog nooit geprobeerd. Nu woonde haar broer in Singapore, weet niet of ze het daarom zo lekker vond. Toen ze een keertje bij ons kwam eten, heb ik Singapore noedels met garnalen […]
Ik heb toch een bijzonder gerecht voor jullie, namelijk deze Pelau met kip en rijst. Het is een gerecht gemaakt van rijst, duivenerwten, kip of vlees, gekookt met verse kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijk eenpansgerecht uit West-Indië en dit recept komt van Trinidad. Het wordt vooral in het weekend bereid als vrienden en […]
Een heerlijk eenpansgerecht, ideaal voor een koude dag. Deze groente stoofpot met chorizo is lekker spicy door de pittige chorizo worst. Comfort food op z’n best, dit wil je eten. Eenpansgerechten Ik ben gek op eenspansgerechten, je stooft of bakt alles in een pan, hoe makkelijk kan het zijn. Daarbij heb je ook […]
Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken. Erwtensoep of snert Over de hele wereld […]
Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]
Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]
In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]