Ik heb toch een feestelijk voorgerechtje voor jullie. Namelijk een zalmbonbon gevuld met zalmsalade. Een plaatje om te zien en een luxe gerechtje wat je kunt serveren als voorgerecht, brunch of lunch tijdens een feestelijk etentje thuis. De vulling bestaat uit een zelfgemaakte zalmsalade gemaakt van warm gerookte zalm. Superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken. En je kunt het van tevoren bereiden, dus heb je op de avond zelf er bijna geen werk aan. Dit wil je toch met de feestdagen?

 

Zalmbonbon

 

Ik had al vaker zalmbonbons gemaakt met de Kerst, maar nog nooit een recept uitgeschreven. Hoog tijd om dit nu te doen. Een heerlijke hartige bonbon gemaakt van plakjes koud gerookte zalm aan de buitenkant en gevuld met een zelfgemaakt zalmsalade. Die salade is even een werkje, maar dan serveer je wel iets heel erg lekkers. Je pakt echt uit met zo’n gerechtje.

 

Het voordeel van dit gerecht is dat je het zelfs een dag van tevoren kunt klaarmaken. Zet ze dan ingepakt in plasticfolie in de koelkast en haal ze dan een kwartiertje voor het serveren eruit, zodat ze niet te koud zijn. Als je de salade namelijk te koud serveert, komen de smaken niet goed tot zijn recht en dat zou jammer zijn. Het enige wat je op het moment van serveren hoeft te doen is de bonbons uit te pakken, op een bordje leggen en een beetje garneren. Zie voor het maken de foto’s in de gallery.

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

 

Zalm

 

Zoals gezegd wordt er koud en warm gerookte zalm verwerkt in deze zalmbonbons. De plakjes koud gerookte zalm worden gebruikt voor het ‘omhulsel’ van de bonbon en de warm gerookte zalm gaat in de salade. Niet goedkoop, maar je maakt dit alleen maar op feestelijke gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen en dan wil je lekker uitpakken toch?
Je hebt ongeveer 2-3 plakken koud gerookte zalm per bonbon nodig, het ligt eraan hoe groot de plakken zijn.

 

En ik heb nog een feestelijk gerecht met koud en warm gerookte zalm voor jullie, namelijk deze kranssalade met gerookte zalm en paling.

 

Tips:

 

Gebruik vastkokende aardappelen* voor de salade.

Maak de rucola sla voor de garnering iets aan met olijfolie, citroensap en een klein beetje peper en zout. Meng daar ook nog wat dungesneden radijsjes en dilletakjes door voor extra smaak.

Extra nodig: plastic huishoudfolie en kleine koffiekopjes of kommetjes

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Zalmbonbon gevuld met zalmsalade: