Deze witlofsalade met appel en kaas is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, kaas, verse kruiden en een crunchy topping. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, staat binnen 10 minuten op tafel. En tegelijkertijd is het heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade […]
Deze salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch, of misschien wel als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Een mooie dressing maken we natuurlijk zelf. Je kunt deze daslookdressing enkele dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor andere dagen waarop je nog een andere salade gaat maken. […]
Het is lente, tijd voor een heerlijke salade met daarin de producten van het voorjaar. Laten we de lente vieren met veel groenten en heerlijke voorjaarslekkernijen, zullen we? Ik was afgelopen weekend op de markt en heb daar heerlijke voorjaarsproducten gekocht. Daar heb ik deze fantastische salade met asperges, graskaas en kruiden van gemaakt. Een […]
Ik ben gek op salades met venkel, maar manlief niet zo. Ik ben toch geen konijn zegt hij dan. Maar als ik de venkel nu eens voorzien van zijn favoriete dressing? Nou ik kan je verklappen dat deze venkelsalade met Caesar saladedressing erin ging als zoete koek. Het is een eenvoudige venkelsalade geworden met weinig […]
Een lichte en eenvoudige salade die als bijgerecht kan worden geserveerd, maar ook op zichzelf staat. Deze prachtige rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas wordt je volgende recept voor een lunch of bijgerecht bij de barbecue. Het is fris, levendig en vol van smaak, ik denk dat je het geweldig zult vinden! Heerlijk, […]
Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]
Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood. Deze soep is […]
Als ik er de tijd voor heb, vind ik het lekker om te lunchen met een salade. Deze keer is het een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood. […]
Ik heb toch een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze Chinese slawraps met gehaktballetjes oftewel San Choy Bow zag ik eens voorbijkomen op het TV-programma Masterchef Australia en toen wist ik al dat ik dit eens wilde uitproberen. Nu is het er eindelijk van gekomen en wat is dit lekker zeg. Eet het als lunch, voorgerecht […]
’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best […]