Ouderwetse huzarensalade maken

Ouderwetse huzarensalade maken

Lekker retro. Vroeger in het restaurant van mijn ouders was deze salade erg populair. Waarom…. nou omdat alles zelf en vers bereid werd. Ik ga nu de ouderwetse huzarensalade maken zoals mijn vader deze maakte. En deze is super lekker kan ik jullie verklappen. Maar ja, mijn vader maakte alles super lekker! Serveer de salade […]

Groene Cumelo gazpacho

Groene Cumelo gazpacho

In de Foodybox van Kroon op het Werk zat o.a. een Cumelo meloen. Ik had er al eens een heerlijke salade van gemaakt, nu was het tijd voor iets heel anders. Een super frisse en ijskoude groene Cumelo gazpacho is het geworden. Een heerlijke koude soep voor een zomerse warme dag. Ik heb er een […]

Romige gele courgette soep

Romige gele courgette soep

Deze romige gele courgette soep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgette soep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een […]

Romige venkelsoep

Romige venkelsoep

Ik ben gek op venkel en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een venkelsoepje op de site had staan. Wel een lekkere stevige Prei, aardappel, venkelsoep met kervel, maar niet eentje gemaakt van alleen maar venkel. Deze romige venkelsoep is heerlijk en heeft een lekkere anijssmaak die ik versterkt heb met venkelzaadjes en […]

Courgetti salade met feta en kruiden

Courgetti salade met feta en kruiden

Deze vegetarische Courgetti salade met feta en kruiden is een heerlijke zomerse salade. Ik heb een gele courgette gebruikt omdat ik deze zo mooi van kleur vind, maar je kunt natuurlijk ook een groene nemen. De verse groene kruiden en de gepofte zwarte rijst maakt de salade helemaal af. Serveer het als lunch of als […]

Haringtartaar met biet en ei

Haringtartaar met biet en ei

De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! En natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in je keel te laten glijden, maar het is ook leuk om er eens een bijzonder gerechtje van te maken. Haring en rode biet is een mooie combinatie, daarom heb ik ze beide verwerkt in deze haringtartaar met biet […]

Gepofte paarse zoete aardappel met paling

Gepofte paarse zoete aardappel met paling

Ik zag bij mijn groenteboer paarse zoete aardappelen liggen, gelijk gekocht natuurlijk. Maar ja wat je ervan maken? Ik had nog heerlijke gerookte paling liggen van de palinglunch in restaurant** De Lindenhof. Deze twee gecombineerd in dit gerechtje gepofte paarse zoete aardappel met paling. Ontzettend leuk om te serveren als voorgerechtje tijdens een etentje thuis. […]

Rode biet carpaccio met paling

Rode biet carpaccio met paling

Op de Paling Patron van het jaar award uitreiking, kregen we ook nog heerlijke gerookte paling mee van Paling.nl. Deze paling is natuurlijk heerlijk om zo op te peuzelen op een toastje, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het blijft natuurlijk een bijzondere delicatesse, vooral vanwege de prijs. Ik heb er een rode […]

Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.   Burrata   Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden