Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]

Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]

Caesar salade

Caesar salade

Zoals jullie wellicht al weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom vind je diverse Amerikaanse recepten op de site. Nu heb ik al diverse recepten gemaakt met een Caesar salade erbij, maar nog niet het klassieke recept van alleen de salade. Hoog tijd om deze eens te maken en met jullie te delen. […]

Griekse salade met orzo

Griekse salade met orzo

Wat is het warm hè. Tijd voor een lekkere salade, want we hebben geen zin om lang in de keuken te staan toch. Met deze Griekse salade met orzo tover je de zomer op tafel en waan jij je in Griekenland. Een simpele maar oh zo lekkere salade, dit wil je proberen!   Griekse salade […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Spaanse Pan con Tomate

Spaanse Pan con Tomate

Ik weet nog wel dat ik de eerste keer Spaanse Pan con Tomate at. Tjonge wat was dat lekker zeg! Zo’n simpel broodje, maar bomvol met smaak. Hoog tijd om het zelf thuis te maken. Ik heb er pan con tomate y jamón van gemaakt. Een eenvoudig gerecht gemaakt van geroosterd brood, lekkere olijfolie, knoflook, […]

Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden