Hollandse garnalencocktail met grapefruit

Hollandse garnalencocktail met grapefruit

De klassieke garnalencocktail blijft een topper, maar deze twist eraan is super lekker. Gebruik hiervoor wel de Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn wel een stuk duurder, maar wel een stuk lekkerder. Ik had het geluk dat ik een hele verpakking garnalen gekregen had met de Kerst en heb daar deze heerlijke Hollandse garnalencocktail met grapefruit […]

Tompouce met Hollandse garnalen

Tompouce met Hollandse garnalen

Van de heerlijke garnalen die ik mocht krijgen in de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk, heb ik een paar mooie gerechtjes gemaakt. Allereerst heb ik een bisque van de schalen gemaakt en natuurlijk een garnalencocktail. Er bleven nog wat garnaaltjes over en daarvan heb ik deze hartige Tompouce met Hollandse garnalen gemaakt. Het […]

Hollandse garnalen bisque

Hollandse garnalen bisque

In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak […]

Tagliata van eendenborst

Tagliata van eendenborst

Tagliata is een klassieke Italiaanse salade gemaakt van plakjes gegrild vlees. Hierbij wordt meestal rucola, Parmezaanse kaas en een dressing geserveerd. Serveer het als een salade, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het vlees wordt meestal kort gegrild of gebakken, rood/rosé en in dunne plakken geserveerd. Kies hiervoor wel een lekker stuk vlees, zoals een […]

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Door de pastinaak te roosteren, krijg deze groente nog meer smaak en komt het zoete ervan goed naar boven. Het is een romige geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto geworden. Je hoeft geen room toe te voegen, maar kunt wel een lepeltje room erover doen bij het serveren.   Ik heb groentebouillon gebruikt voor deze soep, […]

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie. Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe […]

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.   Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]

Truffel aardappel en rode koolsoep

Truffel aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze Truffel aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donker paars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De truffelaardappel is een exclusieve aardappel die […]

Salade met koolrabi, rammenas en gerookte eendenborst

Salade met koolrabi, rammenas en gerookte eendenborst

Ziet dit er niet feestelijk uit? Echt een salade om als voorgerecht te serveren tijdens een dinertje thuis. Helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het meeste van te voren bereiden. Zoals de dressing en de dunne plakjes snijden. Ik heb de plakjes met een mandoline gesneden. Voor deze salade met koolrabi, rammenas en gerookte […]

Burrata met zwarte tomaten

Burrata met zwarte tomaten

Ik werd voor dit recept geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik ben een groot fan van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. Op de Warmonderhof zag ik zwarte tomaten, daar moest ik natuurlijk iets […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden