Meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing

Meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing

Omdat het zo warm is, ben ik helemaal aan de salades de laatste tijd. Vandaag heb ik een heerlijke meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing gemaakt. Een knapperige salade met zachte verse geitenkaas en een lekkere zwarte knoflookdressing met Nigellazaadjes erin. Dit wil je eten op een warme dag! Serveer het als lunch, voorgerecht, bijgerecht […]

Gegrilde courgettes met halloumi

Gegrilde courgettes met halloumi

Heb jij heel veel courgettes in de tuin staan of zijn ze in de aanbieding? Dan heb ik een heerlijk zomers recept voor jou, namelijk deze gegrilde courgettes met halloumi. Een vegetarische salade wat je kunt eten als lunch of zelfs als avondmaaltijd. Serveer er lekker brood bij en je hebt een compleet gerecht.   […]

Waterkers salade met gerookte kip en honingdressing

Waterkers salade met gerookte kip en honingdressing

Ik heb toch een ideaal gerecht voor op een warme dag voor jullie. Deze heerlijke voedzame waterkers salade met gerookte kip en honingdressing maak je in no-time klaar. Ideaal als avondmaaltje voor twee personen of als lunch voor twee tot vier personen. Serveer er eventueel nog wat lekker brood bij en je hebt een compleet […]

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkoolsoep met kerrie

Ik mocht een mooie biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde ontvangen en heb daar deze heerlijke bloemkoolsoep met kerrie van gemaakt. Daarbij nog een te lekkere korianderpesto gemaakt en die erop gelepeld. Een vegetarische en zelfs vegan soep, die makkelijke te bereiden is. Bloemkool is nog nooit zo smaakvol geserveerd!   Bloemkool   Bloemkool is […]

Oesters van de barbecue

Oesters van de barbecue

Ik had heerlijke verse oesters bij Fish Tales voor mezelf besteld. Manlief is er niet zo’n liefhebber van en daarom heb ik ze in mijn eentje opgepeuzeld. Natuurlijk zijn oesters rauw eten ook heel erg lekker, maar ik wilde er nu iets anders mee doen. En omdat we tegenwoordig een barbecue hebben, leek het mij […]

Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Courgettesoep met verse munt

Courgettesoep met verse munt

Ik heb een heerlijk zomers soepje voor jullie, namelijk deze makkelijk en snel te maken courgettesoep met verse munt. Het leuke van deze soep is dat je het zowel warm als koud kunt serveren. Door de munt wordt het een frisse soep, die daardoor heel geschikt is om zomers te maken. Serveer het als lunch […]

Salade met aardbeien en feta

Salade met aardbeien en feta

In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]

Salade met yacon, appel en bosknoflook

Salade met yacon, appel en bosknoflook

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]

Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata

Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata

Ik mocht weer heel veel prachtig gekleurde wortelen uit onze polder ontvangen. Deze wortelen komen van boer Martin Topper en ik heb eens mogen aanschouwen hoe ze geoogst werden. Nu heb ik al diverse bereidingen van wortelen op de site staan, tijd voor weer een nieuw recept. Het zijn geroosterde wortelen met opgeklopte burrata, Zhoug […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden