Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes […]

Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Geitenbrie uit de oven

Geitenbrie uit de oven

Via social media ben ik in contact gekomen met Boor. Boor is samen met haar man Bart eigenaar van een ontzettend leuk vakantieverblijf Domaine Malpas in de Aveyron in het zuiden van Frankrijk. In het hoogseizoen kunnen de gasten twee keer per week aanschuiven aan hun eettafel. Boor kookt dan een 4-gangen menu. Omdat ze […]

Aspergesalade met ham en ei

Bij mijn groenteboer kreeg ik een bos gebroken witte asperges aangesmeerd. Nou ja aangesmeerd, daar ben ik zelf bij natuurlijk. Kan je ze gebruiken voor een soepje, vroeg hij. Nou vooruit dan maar, ik neem ze wel mee. Maar thuis aangekomen dacht ik, ik heb helemaal geen zin in soep. Dus is het deze klassieke […]

Garnalenquiche met dille

Garnalenquiche met dille

Deze garnalenquiche met dille is een kleine quiche met veel smaak. Serveer het als lunch voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Als je een stukje overhoudt, neem het dan de volgende dag mee naar je werk en eet het als lunch.   Het is […]

Spinazie cappuccino

Spinazie cappuccino

Dit is natuurlijk geen echte cappuccino, maar omdat ik het in koffie kopjes geserveerd had met een toef slagroom erop, leek het een beetje op groene spinazie cappuccino. Dit soepje is heel leuk om op deze manier te serveren tijdens een etentje thuis. Lekker met de feestdagen zoals de aankomende Paasdagen.   Het is een […]

Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème

Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème

Deze omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème zijn leuk als borrelhap of voorgerechtje op een speciale avond. Of maak dit klaar op feestdagen zoals bijvoorbeeld het Paasweekend. Lekker met zijn allen uitgebreid brunchen of lunchen.   Ik heb dille in de omelet verwerkt, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken zoals bieslook of peterselie. […]

Bavette met lente-ui en komkommer

Bavette met lente-ui en komkommer

Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht. Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk. […]

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag.   Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij.   Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden