Dit lenteachtige recept combineert verse groene asperges, aromatische verse daslook en een gerookte zalmfilet tot een heerlijk gerecht. Asperges en daslook zijn een voorbode van de lente. Hier worden ze vergezeld van een heerlijke malse zalmfilet. Deze Groene asperges met zalm en daslooksaus is een makkelijk voorgerecht dat makkelijk aan te passen is als hoofdgerecht.

 

Warm gerookte zalm met gegrilde groene asperges en daslook, dit seizoensgebonden gerecht ziet er spectaculair uit als het aan tafel wordt geserveerd.
Op zoek naar een recept waarmee u meer hart-gezonde vis en groenten kunt eten? Voeg dit zalm- en aspergegerecht toe aan jouw repertoire. Het is niet alleen gezond en lekker, dit gerecht is ook gemakkelijk te maken.

Groene asperges met zalm en daslooksaus

 

Groene asperges

 

Heerlijk, we kunnen weer asperges uit eigen land eten. Deze keer heb ik voor groene asperges gekozen voor dit gerecht. Maar met witte asperges is het natuurlijk ook erg lekker. Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen. En deze waren zo dun dat ik ze zonder blancheren geroosterd in een pan heb. Je kunt de asperges warm of koud serveren, wat jou maar lekker lijkt.

 

Zalm*

 

Deze vette vis is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens erg goed voor ons. Ik heb nu een warm gerookte zalmfilet gebruikt. Deze op kamertemperatuur geserveerd op de warme asperges. Je kunt ook een zalmfilet erbij serveren die gebakken, in folie in de oven bereid, gepocheerd of gekonfijt is.
En je kunt er een hoofdgerecht van maken door er dan meer asperges en gekookte krieltjes of lekkere gebakken aardappeltjes en gekookte eieren bij te serveren.

 

Daslook

 

Het is die tijd van het jaar …. de daslookblaadjes komen tevoorschijn in mijn tuin. Ik ben dol op daslookblaadjes vanwege de frisheid en milde knoflooksmaak die ze aan gerechten geven. Daslook kan je herkennen aan de kenmerkende geur, lange puntige bladeren en witte bloemetjes, die aan het einde van het seizoen bloeien.
Met een lichtere smaak dan traditionele knoflook, kunnen de groene bladeren op verschillende manieren worden gebruikt. Daslook vind je van ongeveer eind februari tot eind mei op bosrijke gebieden.
Het is een soort magisch ingrediënt en het is gratis als je ernaar zoekt.

 

Als je daslook gevonden hebt, maak er dan ook deze heerlijke gerechten van:

Daslookboter met zwarte knoflook
Orzotto met doperwten en daslookpesto
Zalm met een daslookkorst
Daslook en walnoten pistou
Eiersalade met daslookmayonaise
Romige broccolisoep met daslook

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Groene asperges met zalm en daslooksaus: