Deze gebakken zalm met een groene salade heeft ook nog een heerlijke groene tahin dressing erbij. De dressing is zowel lekker bij de salade als bij de zalm. Ik heb de tahin dressing heb ik gemaakt met daslook omdat het nu in het seizoen is. Maar je kunt ook allerlei andere verse groene kruiden hiervoor gebruiken zoals dille, peterselie, bieslook, koriander of basilicum. Wat jou maar lekker lijkt. Serveer er dan ook nog wat verse kruiden op de salade. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in de salade voor extra smaak en omdat het zo leuk oogt.

 

Ik heb de middelste bladeren van een kropsla gebruikt en deze heel gelaten. Maar je kunt natuurlijk ook andere slasoorten gebruiken.
Deze dressing is ook lekker als dipsausje bij rauwe groenten of een stukje brood.
Voor extra smaak een crunch heb ik nog wat pijnboompitjes en maanzaadjes over de salade gestrooid. Je kunt ook andere noten en/of zaden erover strooien.

 

Tahin

 

Tahin of tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Je kunt het in allerlei soorten gerechten gebruiken. Maak er een dip, saus, dressing, smoothie of zelfs ijs van. Of probeer deze heerlijke Chocolade tahin truffels met kokos eens. Dus koop snel een pot van dit lekkere spul bij de supermarkt of Turkse winkel en ga ermee aan de slag.