Hummus gemaakt van aspergeschillen

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of […]

Stokbroodje shoarma kipgehaktballetjes

Stokbroodje shoarma kipgehaktballetjes

Ik mocht in de Foodybox lente van Kroon op het Werk Euroma Turkse shoarmakruiden ontvangen. Nou ben ik gek op shoarma, maar dan wel het liefst zelfgemaakt. Dus die kruidenmix komt goed van pas. Ik ben ermee aan de slag gegaan en heb er o.a. dit heerlijke stokbroodje shoarma kipgehaktballetjes van gemaakt.   Shoarmakruiden   […]

Baba Ganoush met zwarte knoflook

Baba Ganoush met zwarte knoflook

Ja ….. ik mocht Floky biologische zwarte knoflookteentjes ontvangen in de Foodybox en zoals jullie weten ben ik gek op dit zwarte goedje. Deze keer heb ik er een te lekkere Baba Ganoush met zwarte knoflook van gemaakt, want ik ben ook gek op aubergines. Baba Ganoush   Baba Ganoush is een dip of een […]

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

In de foodybox van Kroon op het Werk zaten gemarineerde tempeh blokjes van BOON. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Het is natuurlijk een vegetarische maaltijd geworden. Deze tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen is een heerlijke en gezonde maaltijd.   Tempeh   Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde (soja)bonen. De […]

Groene kruiden tahinsaus

Groene kruiden tahinsaus

Ik ben gek op verse groene kruiden en op tahin en daarom heb ik ze gecombineerd in deze heerlijke groene kruiden tahinsaus. De saus gaat goed samen met vlees, vis of kip. En natuurlijk ook lekker bij een salade of gegrilde groenten. Of serveer het als dip op een borreltafel.   Tahin   Tahin of […]

Hummus met zwarte knoflook

Hummus met zwarte knoflook

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik gek op zwarte knoflook. Ik heb diverse recepten met dit zwarte goud op de site staan, zoek ze maar eens op. En nu heb ik die zwarte teentjes verwerkt in een hummus. Ik kan je verklappen dat deze hummus met zwarte knoflook erg lekker geworden is.   […]

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]

Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous

Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous

Kalfsvlees is heerlijk mals en mager vlees. En deze kalfsentrecôtes die gesneden worden uit de dunne lende zijn nog veel malser dan de runder entrecôtes. Er zit wel een dun randje vet aan een kant, laat dat er in ieder geval aanzitten als je het bakt. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. Deze kalfsentrecôte met […]

Gebakken zalm met een groene salade

Gebakken zalm met een groene salade

Deze gebakken zalm met een groene salade heeft ook nog een heerlijke groene tahin dressing erbij. De dressing is zowel lekker bij de salade als bij de zalm. Ik heb de tahin dressing heb ik gemaakt met daslook omdat het nu in het seizoen is. Maar je kunt ook allerlei andere verse groene kruiden hiervoor […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden