De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie. Probeer deze bowl met geroosterde groenten en falafel als vegan lunch of hoofdgerecht. Een traybake is de beste manier om geroosterde groenten te bereiden. Heerlijke goudbruin geroosterde groenten, die makkelijk te maken zijn in de oven. Halverwege leg je de falafel erop en bak je die gewoon mee. Ondertussen maak jij die lekkere tahin-kruidensaus en dan kan je lekker gaan eten.

 

Traybake

 

Omdat de bloemkool momenteel zo duur is, heb ik diepvries bloemkoolroosjes gekocht in de supermarkt. Dit is een prima alternatief voor als de bloemkool niet in het seizoen is. Meng de bloemkoolroosjes en een pot kikkererwten in olijfolie en een baharat specerijenmix, peper en zout. Het helpt om eerst de bloemkool in de ovenplaat te schikken en dan de gaten op te vullen met de kikkererwten. Halverwege leg je de falafel erbij en rooster je die ook in de oven. Zo simpel is een traybake dus! De oven doet het werk voor jou.

 

Tahinsaus

 

Terwijl de bloemkool en kikkererwten in de oven staan, haal je de keukenmachine tevoorschijn voor de tahinsaus. Hak eerst de knoflook fijn en kruiden fijn in je machine. Voeg dan tahini, citroensap, een half kopje water toe en pureer het tot het glad is.
Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door peterselie.
Water helpt de saus te verdunnen, want als je tahin gaat mixen, wordt het erg dik.

 

Falafel Bowl

 

Een falafel bowl is een gerecht met falafel wat in een kom (bowl) geserveerd wordt.
Het is een heerlijk en voedzaam gerecht. Je kunt de falafel kant-en-klaar kopen in de supermarkt of je maakt ze zelf. Hier vind je een heerlijk recept ervoor.
Falafel zijn kruidige gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten uit de Midden-Oosterse keuken. Het is een lekkere en voedzame vleesvervanger, je kunt ze eten zoals nu in een bowl of je doet ze op een pitabroodje en serveer ze met een lekkere saus.

 

Tips:

 

Verder kan je aan deze bowl nog andere groenten zoals sla, tomaatjes, komkommer, ingemaakte rode ui, radijsjes, kiemgroenten, olijven en feta toevoegen.

Deze bowl kan je warm, lauwwarm of koud eten.

 

 

Recept Falafel bowl met bloemkool en kikkererwten