De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie. Probeer deze bowl met geroosterde groenten en falafel als vegan lunch of hoofdgerecht. Een traybake is de beste manier om geroosterde groenten te bereiden. Heerlijke goudbruin geroosterde groenten, die makkelijk te maken zijn in de oven. Halverwege leg je de […]
Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]
Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]
Deze courgette frieten met fetadip zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ze worden gebakken in de oven en zijn daarom ‘verantwoorde’ frietjes. Je kunt ze ook in de frituurpan bereiden, maar ik heb ze nu in de oven gemaakt. En friet is natuurlijk het toverwoord voor de kinderen, waarschijnlijk vinden ze deze […]
Lamshaas is een heel mals en zacht stukje vlees van het lam. Het haasje wordt gesneden uit de rug. Het lekkerste is als je het vlees rosé serveert, het is namelijk zonde om het helemaal door te bakken. Daarom bak je het maar even in een pan. Baharat is een kruidenmix uit het Midden-Oosten en […]
Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]
Zin in een mooie roze stamppot?
Ik zag hele leuke kleine aubergines liggen bij de groenteboer en die moest ik kopen natuurlijk. Ik heb er deze Mini aubergine en boerenkoolsalade van gemaakt. Mocht je geen kleine aubergines kunnen vinden, dan zijn de gewone aubergines ook goed. Ook deze Boerenkool salade met bloedsinaasappel, rauwe bietjes, feta en rode ui is ook erg […]