Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten. Shakshuka […]
Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens! Palmkool Cavelo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]
Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen. Desserts Een keer per week eten wij een […]
De lekkerste recepten ontstaan soms uit restjes. Ik had te veel spinazie gekookt of eigenlijk geroerbakt en er bleef zowaar iets over. Normaal blijft er nooit groente over bij ons, maar omdat ik twee soorten groenten gemaakt had, deze keer wel. Wat doe je met zo’n klein beetje spinazie? Ik had ooit eens een spinazie […]
Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag. Noedels In principe kan je elk […]
Ik had in de aanbieding falafel gekocht en die bleven maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets mee te maken. Falafel is natuurlijk heerlijk in een pitabrood, maar ik wilde nu iets anders. Het is een heerlijke vegetarische en vegan falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus geworden. Lekkere krokante falafelballetjes op een […]
Een simpel met superlekker gerechtje. Serveer deze halloumi met honing en roze peper als lunch, borrelhap of voorgerechtje. Heerlijke gebakken halloumi wat knapperig van buiten en nog zacht van binnen is overgoten met zoete honing met een roze pepertje. Met slechts vijf ingrediënten, flans je dit supersnel in elkaar. En zeg nou zelf, dit ziet […]
Ik wilde weer eens aardappelpuree maken, maar omdat wij niet zo vaak aardappelen eten had ik te weinig in huis. Wel zag ik nog een pot kikkererwten in de voorraadkast staan. Laat ik eens gek doen en deze twee combineren. Nou ik kan je verklappen dat deze aardappel en kikkererwtenpuree een goede combinatie was. Je […]
Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Deze kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous salade is bijzonder smakelijk door de Midden-Oosterse specerijen en kruiden die erin verwerkt zijn. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm en zomers zelfs koud serveren. Kipgehakt Tegenwoordig is er in elke supermarkt bij de vlees afdeling kipgehakt te koop. […]
Had ik jullie al laten weten dat ik gek ben op bloedsinaasappels? Vast wel en dat is ook te zien aan de hoeveelheid recepten met deze heerlijke sinaasappels. Als ze in het seizoen zijn, sla ik ze gelijk in want het seizoen is maar kort. Ik er heb nu deze zalige toast met opgeklopte burrata […]