Hummus met zwarte knoflook

Hummus met zwarte knoflook

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik gek op zwarte knoflook. Ik heb diverse recepten met dit zwarte goud op de site staan, zoek ze maar eens op. En nu heb ik die zwarte teentjes verwerkt in een hummus. Ik kan je verklappen dat deze hummus met zwarte knoflook erg lekker geworden is.   […]

Notenrepen met honing en kokos

Notenrepen met honing en kokos

Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop.   Noten   Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]

Erwten falafel met yoghurt dressing

Erwten falafel met yoghurt dressing

Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen.   Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]

Aubergine met tahini dadeldressing

Aubergine met tahini dadeldressing

Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.   De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]

Geroosterde kip met sumak

Geroosterde kip met sumak

Deze geroosterde kip met sumak is weer eens een hele andere manier om kip te kruiden. Het heeft de smaken van het Midden-Oosten. Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat wij hier gek op zijn. En op kip, ik kom per slotte oorspronkelijk uit Barneveld dus groot kipliefhebber.   Dit is een heel makkelijk te maken […]

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk. Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.   Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn […]

Gegrilde courgette met dukkah

Gegrilde courgette met dukkah

Ik zag van die mooie gele courgettes liggen bij de groenteboer en wilde daar iets speciaals mee maken. Deze gegrilde courgette met dukkah is inderdaad een bijzonder recept geworden. Het is weer eens een hele andere manier om courgette te bereiden en je kunt dit natuurlijk ook van groene courgettes maken. Courgette heeft van zichzelf […]

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Deze bulgur met pikante saucijzen en groene asperges is een receptje met de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn er gek op, daarom zal je diverse recepten op de site vinden uit deze keuken. Vooral door het gebruik van specerijen maakt deze keuken zo bijzonder smakelijk en kruidig. Daarbij worden ook nog vaak verse kruiden […]

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus. Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden