Loaded fries met shoarma kipstukjes: twee woorden die samen de droom van elke frituurliefhebber waarmaken. Dit heerlijke genot, afkomstig uit de wereld van de fusion-keuken, combineert het comfort van knapperige frietjes met het rijke, kruidige aroma van de kip.
Oorsprongsverhalen gaan terug naar verschillende culturen die probeerden hun frieten op te vrolijken, maar één ding is duidelijk: het gerecht is een wereldwijde sensatie geworden.
Dit zijn niet zomaar frietjes. Wat onderscheidt hen?

 

Loaded fries

 

Als je op zoek bent naar een recept dat het beste van twee werelden samenbrengt – de knapperigheid van friet en de rijkdom van een gekruide kip – dan ben je op het juiste adres beland. Duik erin en laat je culinaire reis beginnen!
Loaded fries zijn frieten bedolven met allerlei zalige toppings. Het patatje met, maar dan op een heel ander level.
Je ziet het steeds vaker bij een goede frietkraam, maar ook in restaurants.
We kennen allemaal wel de kapsalon, maar met loaded fries kan je helemaal losgaan op de toppings. Van pulled pork/chicken, zuurvlees, rendang of een vegetarische verse met heel veel groenten erop.
Maak een keuzes uit verschillende toppings die elkaar goed aanvullen in smaak en structuur.

 

Frieten

 

De basis van loaded fries is natuurlijk de friet. Het gerecht valt of staat met de kwaliteit van de frietjes. Hiervoor gebruik je natuurlijk zelf gesneden en gefrituurde frieten want dat is het allerlekkerst.
Bij het maken van mijn Loaded Fries maakt de keuze en bereiding van de friet een enorm verschil. Je hebt een stevige basis nodig die het gewicht van de toppings kan dragen.
Het beste kan je wat dikkere frieten maken om dit gerecht het meest tot zijn recht te laten komen. De friet moet een gouden krokante buitenkant hebben met een luchtige binnenkant, zodat ze niet slap worden.

 

Tips:

 

Probeer ook eens deze onweerstaanbaar lekkere Loaded smashed potatoes.

Het recept voor geroosterde paprika kan je hier vinden.

 

Recept Loaded fries met shoarma kipstukjes: