Loaded fries met shoarma kipstukjes

Loaded fries met shoarma kipstukjes

Loaded fries met shoarma kipstukjes: twee woorden die samen de droom van elke frituurliefhebber waarmaken. Dit heerlijke genot, afkomstig uit de wereld van de fusion-keuken, combineert het comfort van knapperige frietjes met het rijke, kruidige aroma van de kip. Oorsprongsverhalen gaan terug naar verschillende culturen die probeerden hun frieten op te vrolijken, maar één ding […]

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]

Bloemkoolsoep met ras-el-hanout

Bloemkoolsoep met ras-el-hanout

Ben je gek op bloemkool, dan heb ik een heerlijk recept voor een bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa voor jou. Een bloemkoolsoep met Marokkaanse smaken, dit wil je proberen! Als de dagen kouder zijn, is het toch wel erg lekker om een kom soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd […]

Platbrood met gyros kalkoen

Platbrood met gyros kalkoen

Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst.   No-waste   Ik probeer zo weinig mogelijk […]

Courgettesalade met fetadip en dille

Courgettesalade met fetadip en dille

Deze zomerse courgettesalade met fetadip en dille is een heerlijke frisse salade die je als lunch, voorgerecht of als bijgerecht bij de barbecue kunt eten. Een simpele en snel te maken salade, ideaal voor de zomer als de courgettes in het seizoen zijn. Courgettes zijn rauw heerlijk, probeer het eens. En courgette en dille zijn […]

Steaksalade met aardappel en boontjes

Steaksalade met aardappel en boontjes

Ik had nog een lekker stuk gegrilde steak over van de barbecue. En dat vind ik helemaal niet erg, want hier kan ik altijd weer iets lekkers van maken. Zoals deze heerlijke steaksalade met aardappel en boontjes, een complete maaltijdsalade gemaakt van restjes. Want ja de aardappeltjes en boontjes lagen ook nog in de koelkast. […]

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker.   Aubergines   Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]

Shakshuka groentestoof met eieren

Shakshuka groentestoof met eieren

Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten.   Shakshuka […]

Roergebakken palmkool met tahin

Roergebakken palmkool met tahin

Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens!   Palmkool   Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden