Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst.

 

No-waste

 

Ik probeer zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien. Weet altijd wel weer iets in elkaar te flansen van restjes. Of het nu om groenten of gegaard vlees is, je kunt er altijd wel weer iets lekkers van maken.

 

Als je met restjes groenten blijft zitten, maak er dan een lekkere salade of soep van voor de lunch. Op deze manier ontstaan de meeste salades die ik maak.
Gebruik gekookte rijst of graanproducten om te verwerken in een salade samen met andere restjes groenten en/of vlees.

 

Van allerlei kleine restanten (groene) groenten kan je ook een groene groentesoep van maken. Zo zie je maar, je hoeft kleine porties groenten en of vlees/vis die in je koelkast liggen niet weg te gooien. Creëer er weer een ander gerecht van, salades, soepen, stoofpotjes, etc. Daarbij kan je ook nog andere producten gebruiken die je in je voorraadkast hebt staan. Met wat restjes groenten en een blikje tomaten kan je bijvoorbeeld een gezonde pastasaus maken. Of verwerk stukjes vlees en groenten in een omelet.
In mijn blog hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan, lees je er alles over?

 

En ik heb nog meer recepten met overgebleven kalkoen voor jullie. Zoals bijvoorbeeld Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney, Romige soep met kalkoen en rijst, Curry van kalkoen en wokgroenten, Banh mi van overgebleven kalkoen en Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote.

 

Libanese wraps**

 

Plat brood oftewel Libanese wraps kan je bij een Turkse winkel kopen, maar vind je tegenwoordig ook in de grotere supermarkten. Als je het niet kan vinden, kan je ook
Pitabroodjes hiervoor in de plaats gebruiken. Stop die lekker vol met de groenten en het vlees.

 

Tip:

 

Het recept voor de ½ ingelegde rode ui* vind je hier.

 

 

Recept Platbrood met gyros kalkoen: