Rauw gemarineerde coquilles

Rauw gemarineerde coquilles

Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]

Speltsalade met geroosterde zoete aardappel

Speltsalade met geroosterde zoete aardappel

Een smaakvol en gezond recept voor elke dag van de week! Deze stevige vegetarische salade zit boordevol geroosterde zoete aardappelen, rode ui, knapperige radijsjes, speltkorrels en fetakaas in een lekkere vinaigrette. Serveer de speltsalade met geroosterde zoete aardappel warm, lauwwarm of koud, afhankelijk van het seizoen.   Deze heerlijke graan met zoete aardappelsalade is een […]

Salade met asperges, feta en dille

Salade met asperges, feta en dille

Deze salade met asperges, feta en dille is het allerbeste van het voorjaar. Het duurt enkele minuten om te koken en in elkaar te flensen en bevat een smaakvolle combinatie van dille, citroen en feta voor een dynamisch en fris bijgerecht. Dit recept met asperges, erwten en radijsjes maak je de hele lente door. Het […]

Aardappelsalade met dille

Gemaakt met verse dille en een smaakvolle azijn, maakt deze aardappelsalade met dille een heldere, frisse zomerse aardappelsalade die veganistisch, glutenvrij en perfect is voor alle barbecue feestjes! Elk jaar lijkt het alsof het steeds langer duurt voordat de zomer komt, maar als hij er dan is vliegt hij weer voorbij. Gelukkig hebben we snelle […]

Kroepoek van rijstpapier met palingsalade

Kroepoek van rijstpapier met palingsalade

Ik had heerlijke gerookte zalm en paling besteld voor de feestdagen. Niet te veel paling, want die was ontzettend duur. En omdat het zo duur is, vind ik het dan weer zonde om zo op te eten, dus moet er iets lekkers van gemaakt worden. Nou dat is gelukt met deze heerlijke kroepoek van rijstpapier […]

Platbrood met gyros kalkoen

Platbrood met gyros kalkoen

Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst.   No-waste   Ik probeer zo weinig mogelijk […]

Drie verschillende wraps

Drie verschillende wraps

Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is. Je kunt ze van tevoren maken en ze strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast bewaren tot je ze gaat eten. Neem ze mee in je lunch box zodat je er op je werk […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden