Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.

 

Kip

 

Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker mals blijven. Snijd ze wel in kleine stukjes. Maar als jij de magerder kipfilets wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Het lijkt met ook lekker met vegetarische kipstukjes, dan maak je er een heerlijk vegetarisch gerecht van.

 

Dit hapje lijkt dus een beetje op de Amerikaanse Buffalo Chicken, althans de smaken ervan. Lekkere Buffalo kip, zonder dat je hoeft te kluiven.
Je kunt diverse Amerikaanse klassieke gerechten op de site vinden. Dit omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond en ik hem graag met deze recepten wil verwennen als hij weer eens heimwee heeft. Het recept van mijn Buffalo kipkluifjes kan je trouwens hier vinden.

 

Spicy

 

Ik mocht een flesje hete saus van Raijmakers Heetmakers ontvangen.
Deze sauzen zijn de Nederlandse tabasco zeg maar. En het leuke is dat ze verschillende smaken hebben met verschillende spice levels. Dus de echte daredevils gaan natuurlijk voor de saus met level 5! De sauzen worden gemaakt met veel en diverse soorten pepers. Je kunt de sauzen gebruiken om heel veel verschillende gerechten op te spicen en op smaak te brengen.

 

Slawraps

 

Met ijsbergsla, Romaine sla en kropsla, kan je leuke slawraps oftewel slaschuitjes maken.
Haal de slabladeren voorzichtig van de krop zodat je schuitjes hebt. Gebruik eventueel de middelste knapperige blaadjes van de krop.
Slawraps zijn ideale vervangers voor de ‘gewone’ wraps. Je krijgt hierdoor weinig koolhydraten naar binnen en het is een lichte maaltijd op deze manier. En het eet zo lekker uit het vuistje.

 

Salade

 

Ik heb er lekker wat fijngesneden rauwkost op geserveerd. Daarbij zit natuurlijk bleekselderij want dit wordt standaard bij Buffalo chicken wings geserveerd. Heb verder gewoon gepakt wat er nog in de koelkast lag. Dit waren oranje mini paprikaatjes, radijsjes en lente-uien.

 

Tip:

 

Als pittige saus kan je ook tabasco of Sriracha saus gebruiken, proef wel eerst hoe pittig deze is voordat je die gaat gebruiken.

 

 

Recept Slawraps met spicy kipstukjes: