Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Deze pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus is een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij niemand het vlees zal missen. De romige en iets zoete pastinaakpuree past heel goed bij het aardse van de paddenstoelen. Een de rode wijnjus maakt het helemaal af. Het is een heerlijk herfstachtig of winters gerecht. Maak het als de pastinaken in […]

Portugese runderstoof Caçoila

Portugese runderstoof Caçoila

Er bestaan heel veel recepten voor een Portugese runderstoof Caçoila. Het is een pan met comfortfood, lekker suddervlees wat een paar uur op het vuur moet staan. En met een lekkere pit door de chilivlokken of Piri Piri kruiden die erin gaan. Ja die Portugezen houden wel van een beetje pit. Meestal wordt deze Caçoila […]

Kipfilets in een romige honing mosterdsaus

Kipfilets in een romige honing mosterdsaus

En weer zo’n Amerikaans klassiek gerecht die ik graag voor hubbie bereid als hij weer eens heimwee heeft naar zijn tweede thuisland Amerika. Honey and mustard chicken heet het daar. En ondanks dat hij niet van mosterd houdt (zegt hij) vind hij deze kipfilets in een romige honing mosterdsaus heerlijk.   Mosterd en honing   […]

Pappardelle met pulled confit de canard

Pappardelle met pulled confit de canard

Pulled gerechten zijn helemaal hot! Of het nu pulled pork, kip, paddenstoelen, oats of jackfruit is, deze recepten vliegen je om de oren. Dus gooi ik er ook maar een pulled recept tegenaan en wel een heel bijzonder recept, namelijk Pappardelle met pulled confit de canard. Zo hé hoe vind je die, klinkt goed hè? […]

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Parmentier de confit de canard heet het daar. Ik heb het eens gegeten in Frankrijk en vond het toen super lekker. Meestal maak ik de gekonfijte eendenbout zelf, maar toen ik een blik met confit de canard bij mijn poelier zag staan, kreeg ik ineens […]

Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

Dit is een heel bijzonder recept, wat jaren geleden al een groot succes was in huize Culinea. Ik was het helemaal vergeten, maar toen de kleintjes kwamen logeren dacht ik ineens, deze kipfilet met banaan, spek en witte bonen zullen ze vast wel lekker vinden. En dat was ook zo, wat hebben ze gesmuld.   […]

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken.   Erwtensoep of snert   Over de hele wereld […]

Klassieke Franse Brandade visdip

Klassieke Franse Brandade visdip

Ik weet nog wel dat ik dit voor het eerst at in Zuid-Frankrijk, oh wat heerlijk vond ik dat. Dat wilde ik nog eens zelf thuis maken, maar het heeft toch echt wel jaren geduurd voordat ik deze heerlijke en klassieke Franse Brandade visdip daadwerkelijk gemaakt heb.   Brandade   Het is een typisch gerecht […]

Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico is ideaal om te maken op een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken.   Parelcouscous   Ik ben niet zo gek op de structuur van couscous, maar parelcouscous vind ik heerlijk. Je zou denken […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden