Ben jij gek op goulash? Dan moet je deze heerlijke Hongaarse paddenstoelensoep ook eens proberen! Romige soep, vol van smaak, lekker om van te genieten om een koude dag. Je zou het een vegetarische goulash soep kunnen noemen. Comfortfood in een kom, dit wil je proeven. Wat is Hongaarse paddenstoelensoep Dit is een […]
Ik vond bij het opruimen van mijn hele grote voorraadkast nog een pot bulgur. Ik ben gek op bulgur, maar het was al een tijdje geleden dat ik iets met bulgur bereid had. Goed excuus om weer met bulgur aan de slag te gaan. Ik heb het nu verwerkt in deze heerlijke lauwwarme bulgur salade […]
Het is winter, echt tijd om lekkere stoofgerechten te maken. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere […]
Ik mocht een heerlijke doos met diverse pastasoorten en tomatensauzen van de firma La Molisana ontvangen. Nou dan gaan bij mij de hersenen op volle toeren wat ik allemaal daarmee zal maken. Van de orzo had ik al een heerlijke rode bieten orzotto met balsamico gemaakt en nu van de rest deze zalige orzotto alla […]
Zo tegen de feestdagen zag ik diverse recepten voor Koninginnesoep voorbijkomen. Deze stond nog steeds op mijn to cook lijstje, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Toen wij na de kerst wat gebraden kalkoen overhielden, heb ik van het karkas een goede bouillon getrokken en het kalkoenvlees verwerkt in deze heerlijke ouderwetse […]
Ben je gek op paddenstoelen en pasta, dan is dit echt een gerecht voor jou. De Marsala wijn geeft net iets extra’s aan de paddenstoelen, waardoor het een bijzondere pasta geworden is. Paddenstoelen In mijn blog over paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig vind je […]
Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]
Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]
Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]
Wij zijn gek op zalm en daarom staat het regelmatig op het menu hier. Elke keer probeer ik het weer op een andere manier te bereiden, deze keer heb ik zalm met groene kruidenkorst gemaakt. Het ziet er feestelijk en lekker uit en je hebt er weinig werk aan. Maak het eens voor een etentje […]