Witte bonensalade met tonijn

Witte bonensalade met tonijn

Deze witte bonensalade met tonijn is een hele simpele en voedzame salade. Eet het als lunch of zelfs als hoofdmaaltijd op een warme dag. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook zelf de bonen weken en koken, maar gemak dient de mens.   Ben jij ook zo gek op tonijn? Probeer dan ook eens deze […]

Salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook

Salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook

Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt. […]

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Deze pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer is heerlijk als lunch of zelfs als hoofdgerecht op een warme dag. Ik heb gerookte zalmfilets gebruikt omdat ik dat lekker vind. Maar je kunt natuurlijk ook plakken gerookte zalm gebruiken. Pasta….ik ben er gek op en meestal eten wij de volkoren pasta’s, zo ook deze […]

Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden

Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden

Deze parelcouscous salade met citroen en verse kruiden is een heerlijk (vegetarische) salade die je als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue kunt serveren. De parelcouscous, ingelegde citroenen en berberis besjes kan je vinden in de grote supermarkten of bij een Turkse winkel. Ik had nog een Scarmorza affumicata liggen, dit is een […]

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.   Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.   Of maak je liever […]

Orzo met asperges en gerookte zalm

Orzo met asperges en gerookte zalm

Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pasta komt zowel voor in Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Klassiek wordt orzo in de soep gebruik in plaats van vermicelli. Ik ben er gek op en heb al diverse recepten gemaakt met deze pasta. Zo ook dit simpele maar o […]

Fattoush salade

Fattoush salade

Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]

Stokbrood met kruidenboter zelf maken

Stokbrood met kruidenboter zelf maken

Veel te veel stokbrood gekocht en dan houd je zo’n groot stokbrood over. Wat te doen ermee. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en alles te gebruiken, no-waste in mijn keuken. Natuurlijk kan je er croutons van maken of een lekkere broodpudding, maar ik had iets anders in gedachten. We gaan namelijk stokbrood met […]

Asperges met ham, ei en botersaus

Asperges met ham, ei en botersaus

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Je kunt deze Asperges met ham, ei en botersaus als hoofdgerecht serveren met gekookte krielaardappeltjes of als voorgerecht, dan halveer je de hoeveelheden. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden