Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Zalm met groene kruidenkorst

Zalm met groene kruidenkorst

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het regelmatig op het menu hier. Elke keer probeer ik het weer op een andere manier te bereiden, deze keer heb ik zalm met groene kruidenkorst gemaakt. Het ziet er feestelijk en lekker uit en je hebt er weinig werk aan. Maak het eens voor een etentje […]

Iberico varkenswangen in rode wijn

Iberico varkenswangen in rode wijn

Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Manlief kwam onverwacht niet thuis eten. Nu gebeurt dit wel vaker en moet ik dus regelmatig omschakelen. Ik had voor ons samen een lekkere flat iron steak bedacht, maar die ga ik natuurlijk niet voor mij alleen bereiden. Dat komt morgen wel weer. Maar ja wat ga ik dan eten. Even snuffelen in de koelkast, […]

Saffraan orzo met zalm

Saffraan orzo met zalm

Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]

Spaanse knoflook kip

Spaanse knoflook kip

Deze Spaanse knoflook kip oftewel Pollo Al Ajillo is een heerlijk authentiek Spaans kipgerecht om te serveren als borrelhapje (tapas), voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Als je liefhebber van knoflook bent, dan vind jij deze kip vast super lekker. Probeer het eens!   Pollo Al Ajillo   Pollo betekent kip in het Spaans en ajillo […]

Courgetti met pittige garnalen

Courgetti met pittige garnalen

Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden