Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen

Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen

Ik heb toch een makkelijk en super smakelijk kipgerecht voor jullie. Deze traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen bereid je in de oven, je hebt er geen omkijken naar. Ondertussen kan jij wat anders doen en na drie kwartier zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Een geweldige manier om kippendijen en worteltjes samen te […]

Sardientjes met knoflook en rode peper

Sardientjes met knoflook en rode peper

Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een […]

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Deze bospeen geroosterd in boter en knoflook is een ontzettend lekkere en simpele manier om wortelen te bereiden. Als je gek bent op knoflook, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Een feestelijke en heerlijke manier om bospeen te serveren.   Wortelen   Niets zo Hollands als oranje wortelen. Je hebt de grote winterwortelen […]

Gegrilde courgettes met halloumi

Gegrilde courgettes met halloumi

Heb jij heel veel courgettes in de tuin staan of zijn ze in de aanbieding? Dan heb ik een heerlijk zomers recept voor jou, namelijk deze gegrilde courgettes met halloumi. Een vegetarische salade wat je kunt eten als lunch of zelfs als avondmaaltijd. Serveer er lekker brood bij en je hebt een compleet gerecht.   […]

Vegetarisch stoofpotje met bleekselderij

Vegetarisch stoofpotje met bleekselderij

In de Flevourbox van deze maand zat o.a. bleekselderij van BioBrass uit mijn eigen dorp Zeewolde. Nu zit bleekselderij een beetje in het vergeethoekje van de groenten. En dat is jammer, behalve in soep kan je bleekselderij ook de hoofdrol in een gerecht laten spelen. Zoals bijvoorbeeld in dit vegetarisch stoofpotje met bleekselderij. Het is […]

Salade met aardbeien en feta

Salade met aardbeien en feta

In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]

Salade met yacon, appel en bosknoflook

Salade met yacon, appel en bosknoflook

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]

Sliptong meunière

Sliptong meunière

Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong meunière van gemaakt. Gebakken tongetjes met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn.   Meunière   A la meunière betekent letterlijk op de manier […]

Spaghetti met geroosterde paprika

Spaghetti met geroosterde paprika

In de Flevourbox van mei zaten o.a. drie verschillende kleuren paprika’s, rood, geel en groen. De zogenaamde stoplicht paprika’s. Nu ben ik gek op gegrilde paprika’s uit de oven, dus heb ik ze gegrild. Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om in een gerecht te verwerken. Ik heb er een spaghetti met geroosterde […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden