Tajine met kip, dadels en saffraan

Tajine met kip, dadels en saffraan

Dit is een heel oud recept van mij, maar ik had hem nooit op de site geplaatst omdat ik de foto niet mooi vond. Goede reden om het gerecht nog eens te maken. En dat is geen straf want deze Tajine met kip, dadels en saffraan is super lekker. En als je geen tajine hebt, […]

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!   Snijbonen   Zoals de naam het al zegt, […]

Turkse bulgursalade Kisir

Turkse bulgursalade Kisir

Deze Turkse bulgursalade Kisir stond al zo lang om mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik ben namelijk mijn voorraadkasten aan het opruimen en leegeten en wat bleek, ik had nog heel veel bulgur op voorraad. Goed excuus om deze mooie rode en pittige salade eindelijk eens te maken. […]

Paddenstoelen met knoflook

Paddenstoelen met knoflook

Ik heb al een paar heerlijke tapas recepten met paddenstoelen op de site staan, maar deze paddenstoelen met knoflook zijn zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb voor jullie. Heerlijke kastanjechampignons met heel veel knoflook en een heerlijk saus. In een mum van tijd zet je dit gerechtje op tafel. […]

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Deze klassieke Italiaanse kipschnitzel Piccata wordt geserveerd met kappertjes, peterselie en citroen. Heerlijk malse kipfiletjes in een smakelijke saus gemaakt van witte wijn. In minder dan 20 minuten staat dit simpele maar oh zo lekkere gerecht op tafel. Perfecte maaltijd om te maken op een doordeweekse dag.   Piccata   Piccata is een klassiek Italiaans […]

Wortels in ginger ale geglaceerd

Wortels in ginger ale geglaceerd

Ik had nog een zak winterwortels liggen, die moesten nu echt op. Wat ga ik ermee maken? Heb wortelen al op zoveel manieren bereid en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Zie ik daar nog een halve fles ginger ale in de kast staan, dussss…… Wortels in ginger ale geglaceerd is het geworden. Ik […]

Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Kikkererwten salade

Kikkererwten salade

Deze vegetarische kikkererwten salade is een heerlijk alternatief op een boterham. Maar het is natuurlijk ook lekker op toastje bij de borrel, in een Buddha bowl of als een salade bij de barbecue. Het is makkelijk te maken en zit bomvol met smaak. Nou de hummus krijgt echt concurrentie met deze heerlijke salade.   Hoewel […]

Spätzle met uien, spek en kaassaus

Spätzle met uien, spek en kaassaus

Misschien heb je wel eens op wintersport in Oostenrijk Käsespätzle mit Speck, Sahne und Zwiebeln gegeten. Een heerlijk maar oh zo machtig soort Oostenrijks pastagerecht. Deze spätzle met uien, spek en kaassaus is mijn variatie op dit gerecht. Een caloriebommetje, maar wel heerlijke kost op een koude dag. Dit gerecht lijkt een beetje op de […]

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Deze pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus is een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij niemand het vlees zal missen. De romige en iets zoete pastinaakpuree past heel goed bij het aardse van de paddenstoelen. Een de rode wijnjus maakt het helemaal af. Het is een heerlijk herfstachtig of winters gerecht. Maak het als de pastinaken in […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden