Ben jij gek op goulash? Dan moet je deze heerlijke Hongaarse paddenstoelensoep ook eens proberen! Romige soep, vol van smaak, lekker om van te genieten om een koude dag. Je zou het een vegetarische goulash soep kunnen noemen. Comfortfood in een kom, dit wil je proeven.

 

Wat is Hongaarse paddenstoelensoep

 

Dit is een romige soep vol kastanjechampignons, ui en rode paprika. Daarbij de smaak van Hongaarse paprikapoeder. Dit is een speciale paprikapoeder die je online bestellen kunt. De soep is echt wel het lekkerst met deze Hongaarse paprikapoeder, de smaak hiervan is namelijk niet te vergelijken met gewone paprikapoeder.

 

De soep is romig door de room die erin gaat en vol met umami smaken door de paddenstoelen en paddenstoelenbouillon.
Het verschil tussen ‘gewone’ paddenstoelensoep en de Hongaarse, is het gebruik van die Hongaarse paprikapoeder en karwijzaad. Dit geeft echt de speciale smaak aan de soep.

 

Paddenstoelen

 

Gebruik het liefst kastanjechampignons en niet de witte champignons voor deze soep. Kastanjechampignons smaken iets nootachtiger en kruidiger dan hun witte broer de champignon. De kastanjechampignon is wat minder vochtig en daardoor vleziger.
Je zou ook nog portobello ’s, beukenzwammetjes of een combinatie daarvan kunnen gebruiken.
Koop wel stevige paddenstoelen die er mooi uitzien. Spoel ze nooit schoon met water, maar borstel ze voorzichtig schoon.

 

Ben jij ook zo gek op paddenstoelen? Dan heb ik nog meer heerlijke (vegetarische) recepten hiervoor, wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen
Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes
Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus
Stamppot knolselderij met paddenstoelen
Wraps met linzen en paddenstoelen
Paddenstoelensoep
Orzo met paddenstoelen en balsamico
Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen
Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook
Polenta met pulled oats en paddenstoelen
Pasta met Stroganoff paddenstoelen

 

Tips:

 

Laat de soep niet koken, maar zachtjes pruttelen.

De paprikapuree* die ik gebruikt heb in de soep heb ik bij de AH gekocht en heet Ajvar. Pas op met deze puree, het kan aardig pittig zijn. Kan je dit niet vinden, gebruik dan tomatenpuree.

Serveer de soep met lekker brood of kruidenstokbrood.

 

 

Recept Hongaarse paddenstoelensoep: