Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood.   Ossobuco   Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]

Spätzle met uien, spek en kaassaus

Spätzle met uien, spek en kaassaus

Misschien heb je wel eens op wintersport in Oostenrijk Käsespätzle mit Speck, Sahne und Zwiebeln gegeten. Een heerlijk maar oh zo machtig soort Oostenrijks pastagerecht. Deze spätzle met uien, spek en kaassaus is mijn variatie op dit gerecht. Een caloriebommetje, maar wel heerlijke kost op een koude dag. Dit gerecht lijkt een beetje op de […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Balsamico uien uit de oven

Balsamico uien uit de oven

Probeer eens deze heerlijke balsamico uien uit de oven. Lekker bij een stuk vlees of kip, heerlijk bij een risotto, een paté of zo op een stokbroodje bij de borrel. Door de uien te roosteren in de oven in een mengsel van een goede balsamico met honing, worden de uien lekker zacht en karamelliseren ze. […]

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Wil je eens een bijzonder bijgerecht maken bij een speciaal etentje thuis, bereid dan deze pastinaak met makke kastanjes uit de oven. Dat wordt genieten van deze heerlijke herfstachtige groente met de kastanjes en salie. Serveer het bij geroosterd vlees of kip en je avond is een groot succes.   Pastinaak   Ik ben geen […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus

Met deze heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus met krokant vel, waan jij je in Azië. Lekker pittig en lekker hartig met supermals vlees, dit wil je eten! De 5-spice kruidenmix, geeft een bijzondere smaak aan het vlees en de chili-knoflooksaus geeft het een extra kick.   Buikspek   Misschien heb jij nog nooit buikspek […]

Piri piri kipburger met rookkaas

Piri piri kipburger met rookkaas

Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt.   Piri piri   Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de […]

Rode bieten orzotto met balsamico

Rode bieten orzotto met balsamico

Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’ en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pastasoort wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is deze rode bieten orzotto met balsamico helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.   Je kunt in plaats van orzo […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden