Pepper chicken oftewel Indiase peper kip is een Zuid Indiaas kiprecept. Een geurig en pittig kipgerecht, wat snel te maken is. Heerlijk hartverwarmend voor een koude dag. Als je van pittig houdt, dan is dit gerecht een echte aanrader!

 

Indiase recepten

 

De Indiase keuken is zeer uitgebreid en dat komt omdat het land zo groot is. Elke streek kent zijn eigen specifieke gerechten. De ene keuken is wat pittiger dan de ander. De Zuid-Indiase keuken is een feest vanwege de geuren en kleuren. Dit gerecht komt uit de Kerala keuken, een Indiase staat aan de zuidwestelijke kust. Deze keuken biedt vegetarische en niet vegetarische gerechten met rijst als typisch bijgerecht.
De ingrediënten die veel in deze keuken gebruikt worden, zijn kokos (noot en olie), ghee (geklaarde boter), zonnebloemolie, gember, chili, koriander, kurkuma en kardemom.

 

Curry

 

Deze Indiase peper kip is niet echt een curry omdat er geen saus bij zit. De kip wordt in de ui en tomaten gebakken en gestoofd, zonder bouillon of kokosmelk. Dit geeft een soort ‘droge’ curry zoals ze dat noemen. Wil je er wel een saus bij hebben, dan kan je natuurlijk water, kippenbouillon of kokosmelk tijdens het stoven eraan toevoegen.

 

Zoals in de meeste Indiase gerechten, heb je veel specerijen nodig. Ik zou de garam masala* specerijenmix zeker aanschaffen. Dit is een mengsel van verschillende geroosterde specerijen. Je vindt deze kruidenmix in de grotere supermarkten. Vervang het niet door de Surinaamse masala, dit is een totaal ander mengsel.

 

En als je dan toch zo’n potje gekocht hebt, kan je er ook nog deze heerlijke Saag Paneer, Kashmiri kip met abrikozen, Kippenstoofpot met rode linzen en/of Hele zeebaars met groene kruidenchutney mee maken.

 

Tips:

 

Vervang de kerrieblaadjes eventueel door 2 laurierblaadjes.

De kokosolie kan je vervangen door zonnebloemolie.

Gebruik zoveel of weinig peperkorrels en chilivlokken als jij lekker vindt.

Serveer het gerecht met gekookte witte rijst of naanbrood.

 

 

Recept Indiase peper kip: