Pepper chicken oftewel Indiase peper kip is een Zuid Indiaas kiprecept. Een geurig en pittig kipgerecht, wat snel te maken is. Heerlijk hartverwarmend voor een koude dag. Als je van pittig houdt, dan is dit gerecht een echte aanrader! Indiase recepten De Indiase keuken is zeer uitgebreid en dat komt omdat het land […]
Ik ben gek op aubergines en probeer daarom zoveel mogelijk recepten met deze mooie paarse vruchtgroente. Nu heb ik er een heerlijke vegetarische aubergine curry van gemaakt die bovendien ook nog vegan is. De aubergine in de hoofdrol in deze Indiase curry met een romige tomaten-kokossaus. Aubergines Eet jij wel eens aubergines, of […]
Tijdens ons etentje in het Indiase restaurant Moti Mahal in Amsterdam at ik voor het eerst saag paneer. Ik was er zo nieuwsgierig naar en wilde dit al zo lang koken en toen ik het eenmaal geproefd had, wist ik zeker dat ik het ging maken. Saag paneer is een Indiase vegetarische curry met verse […]
Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak. Indiase recepten Riti raita heet […]
Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam […]
Een heerlijk eenpansgerecht wat je langzaam op het vuur laat pruttelen. Het resultaat is een botermalse kip en hele smaakvolle linzen. Zet de pan op tafel en laat iedereen eruit scheppen. Smullen maar van deze kippenstoofpot met rode linzen! Rode linzen Linzen zijn supergezond, ze leveren ijzer, vezels en lekker veel eiwitten. Ideaal […]
Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen. Couscous […]
Ik mocht tijdens een vis event georganiseerd door de Bewuste Visweek een hele ASC gecertificeerde zeebaars ontvangen in de goodiebag. Die zat natuurlijk niet in een goodiebag maar de vis lag in een mooie box op het ijs. Aangezien ik al wat hele visrecepten op de site staan, wilde ik hiermee natuurlijk weer een ander […]
Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]
Deze Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel past heel goed in mijn crash dieet. Alle ingrediënten hierin mag ik eten tijdens de weken voor mijn gastric sleeve. Dit gerecht is een gezond alternatief voor de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt in Engeland veel gegeten. Meestal wordt er gepocheerde gerookte schelvis gebruikt, maar je kunt […]