Thaise Massaman curry met kip

Thaise Massaman curry met kip

Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]

Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor […]

Chermoula zelf maken

Chermoula zelf maken

Chermoula is een Marokkaans/Noord-Afrikaanse marinade c.q. saus, die meestal gebruikt wordt voor het marineren van vis, vlees of kip. Een chermoula recept varieert van familie tot familie en iedereen verklaart zijn/haar recept als de enige echte. Meestal wordt in chermoula olijfolie, verse kruiden zoals peterselie en koriander, (ingelegde) citroen, knoflook, peper en komijn gebruikt. Vooral door […]

Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Smoor daging

Smoor daging

Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]

7- kruidenmix (Sub-ah b'har) uit het Midden-Oosten

7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten

Maak zelf een 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten, het is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf welke kruiden erin gaan. Deze kruidenmix heb ik gebruikt voor dit Kippenbouten recept

Pompoen met geitenkaas en munt

Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]

Tonijn en olijvenhummus

Tonijn en olijvenhummus

Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze Tonijn en olijvenhummus doet het goed hierbij. Probeer ook de bietenhummus en groene kruidenhummus

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden