Voor deze vegetarische aubergine hotdog heb je hele lange dunne aubergines nodig die in z’n geheel geroosterd worden in een pan. Mocht je deze niet kunnen vinden, neem dan een “normale” aubergine in snijd deze in de lengte in kwarten.
Je kent misschien wel veganistische hotdogs en zelfs wortel hotdogs. Maar met deze nieuwste hotdog geeft jou een hele nieuwe kijk naar aubergines.
Zet de grillpan maar op het vuur en probeer sappige aubergines om te zetten in gekruide, plantaardige hotdogs. Stapel er nog gebakken soja uien en kimchi op voor een heerlijke aangeklede vegetarische hotdog.

 

In zijn geheel geroosterd, behoudt de aubergine een vlezige textuur en past hij perfect in een extra lang hotdogbroodje of pistoletje, en de pittige topping is een eerbetoon aan de klassieke hotdogs waar we naar hunkeren als we vegetarisch willen eten.
We nemen de familiefavoriet hotdog, maar geven er een heerlijk pittige vegetarische draai aan. Een mix van aubergine met kimchi geeft jouw hotdog een echte bite en het is een gerecht dat zeker indruk zal maken op jouw gasten. Een Aziatische fusion hotdog met smaken zoals zoet, zout en pittig.

 

Aubergines

 

Ik hou van alle soorten aubergines! Ik mocht deze mooie, lange en dunne lila aubergines ontvangen in een Foodybox. Ook wel bekend als de Chinese variëteit. In Italië noemen ze het Perlina. Hun vruchtvlees is compacter, heeft minder zaadjes en is minder waterig, waardoor het minder olie opneemt en de smaak is zoeter.
De enige keerzijde is dat, eenmaal bereid, hun heldere paarse kleur verandert in saai bruin. Bakken of sauteren is heerlijk, maar je zult uiteindelijk iets eten dat lijkt op rimpelige worstjes! Na wat vallen en opstaan heb ik besloten dat de enige manier om ze voor te bereiden – zodat ze er mooi uitzien en een deel van hun prachtige kleur behouden (slechts een klein beetje) – is door ze te grillen. Deze aubergine hotdogs zijn super eenvoudig en snel te maken.

Vegetarische aubergine hotdog

 

Tips:

 

Kimchi* is behoorlijk pittig, houd daar rekening mee. Je vindt het in de grotere supermarkten of je maakt het zelf.

Sriracha-mayonaise** kan je kant-en-klaar kopen maar ook zelf maken door een klein beetje sriracha te mengen met 2 eetlepels mayonaise.

Furikake is een droge Japanse smaakmaker bestaande uit een mengsel van gedroogde en gemalen vis, sesamzaad, gehakt zeewier en suiker, zout. Je kunt het vervangen door sesamzaadjes.

 

 

Recept Vegetarische aubergine hotdog: