Tonijn en maïsbeignets

Tonijn en maïsbeignets

Als je binnen 20 minuten wilt eten en nog niets hebt voorbereid, zijn deze knapperige tonijn en maïsbeignets de oplossing! Het gebruik van tonijn uit blik is zo handig en snel en je weet dat je een goede eiwit-boost krijgt. Verdubbel het recept en je hebt ook nog een lekkere lunch voor de volgende dag! […]

Citroen meringue taart

Citroen meringue taart

Ons maandelijks familiedinertjes was nu bij mij. En omdat mijn moeder en zusjes zo gek zijn op citroen meringue taart heb ik deze als dessert gemaakt. Maar ja, ik ben niet zo bakster, dus heb ik een makkelijke manier gevonden om deze heerlijke taart te maken. Lemon meringue pie oftewel citroen meringue taart is een […]

Daslookpesto

Daslookpesto

De lente is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar de veelzijdige plant daslook, die kan worden verwerkt tot een heerlijke soep of daslookpesto. Met zijn knoflookachtige geur heeft daslook (Allium ursinum) in de lentemaanden een onmiskenbare geur in bossen en wouden. Daslook geeft er de voorkeur aan om in schaduwrijke en vochtige […]

Taco met gefrituurde asperges

Taco met gefrituurde asperges

Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]

Tofu Katsu met witte kool

Tofu Katsu met witte kool

Tofu met een krokant laagje? Ja graag. Deze krokante tofu katsu met witte kool is een van mijn nieuwe favoriete manieren om thuis tofu in restaurantstijl te bereiden! Serveer dit Japanse comfortfood met rijst en tonkatsu saus voor de ultieme katsu ervaring.   Katsu   Het woord Katsu vertaalt zich in het Japans naar ‘kotelet’ […]

Smash gyoza

Smash gyoza

De sappige en umami-smaken van een gyoza, maar eenvoudig te maken. Extra knapperig en klaar om te eten, dit zijn de makkelijkste dumplings ooit! Als je van gyoza houdt, maar niet van het opvouwen van die kleine dumplings, dan is smash gyoza iets voor jou!   Wat zijn gyoza?   Gyoza zijn Japanse dumplings. Gemalen […]

Vegetarische aubergine hotdog

Voor deze vegetarische aubergine hotdog heb je hele lange dunne aubergines nodig die in z’n geheel geroosterd worden in een pan. Mocht je deze niet kunnen vinden, neem dan een “normale” aubergine in snijd deze in de lengte in kwarten. Je kent misschien wel veganistische hotdogs en zelfs wortel hotdogs. Maar met deze nieuwste hotdog […]

Mossel fritters met maïs en prei

Mossel fritters met maïs en prei

Eenvoudig te maken en toch heerlijk om te eten. Deze mossel fritters met maïs en prei zijn perfect als borrelhapje, voorgerecht of avondmaaltijd. Dit recept gebruikt een klassiek fritterbeslag, samen met een paar extra ingrediënten om het lekker op smaak te brengen. Als je van mosselen houdt, is dit een geweldig gerecht om mosselen eens […]

Banoffee pie granola

Banoffee pie granola

Combineer bananenchips, karamel en pure chocolade met havervlokken en pecannoten voor een heerlijke granola die net zo lekker is op yoghurt als op bijvoorbeeld ijs. Ben je gek op banoffee pie, dan is deze banoffee pie granola echt iets voor jou. Niet per se heel gezond, maar wel echt heel erg lekker. Een dessert als […]

Asperges met mosselen

Asperges met mosselen

Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden