Ons maandelijks familiedinertjes was nu bij mij. En omdat mijn moeder en zusjes zo gek zijn op citroen meringue taart heb ik deze als dessert gemaakt. Maar ja, ik ben niet zo bakster, dus heb ik een makkelijke manier gevonden om deze heerlijke taart te maken. Lemon meringue pie oftewel citroen meringue taart is een frisse taart met een krokante bodem, een vulling van lemon curd en daarop een luchtige gebrand meringue schuim.
Deze klassieke taart ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens superlekker!

Citroen meringue taart

 

Citroen meringue taart

 

Een citroenmeringuetaart is een fantastische aanvulling op elke desserttafel. Dit ouderwetse recept voor deze taart heeft de tand des tijds doorstaan omdat het gemakkelijk te maken is, absoluut prachtig en totaal onweerstaanbaar is.
Dit is de perfecte citroen meringue taart! Met een heerlijke zelfgemaakte taartbodem, een scherpe citroenvulling en een luchtige topping van geroosterde meringue, is het onmogelijk om de verleiding te weerstaan.

 

Maken

 

Mijn recept voor deze taart heeft een bodem gemaakt van een rol taartdeeg uit de supermarkt. De lemon curd komt ook uit de supermarkt, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. En ik heb geen eieren gesplitst maar een flesje vloeibaar eiwit hiervoor gebruikt.
Zo maak je dus heel makkelijk en snel deze heerlijke frisse taart.

 

Laat me dit recept gemakkelijk voor je maken door je een getest (en geprezen!) recept te geven, zodat jij het ook kunt maken. Misschien bent u op zoek naar een lekkere taart voor de feestdagen? Een verjaardag vieren? Of wil je gewoon genieten van een heerlijke citroentaart? Wat je reden ook is, ik heb je!

Er zijn drie belangrijke obstakels bij het maken van een citroenmeringuetaart: een doorweekte taartbodem, een waterige citroenvulling en/of een treurige meringue. Laten we ze allemaal doornemen.
Je gaat de taartbodem gedeeltelijk blind bakken, hoe je dat doet lees je hieronder in het recept.

 

Citroen meringue taartvulling is eigenlijk een lemon curd. Je kunt deze zelf maken of zelf kopen. Hoewel de vulling van de citroenmeringuetaart heerlijk romig moet zijn, willen we ook dat deze stevig genoeg is om enigszins netjes te snijden.

 

Meringue-topping: Klop de eiwitten tot zachte pieken, voeg dan de suiker beetje bij beetje toe en klop vervolgens tot stijve pieken.
Zorg ervoor dat de kom die je gebruikt volledig schoon en vetvrij is.
Het beste is om de meringue pas vlak voor het serveren te maken en op de taart te doen.
Het eiwit gaat namelijk uitlopen in de koelkast en dat wil je niet.
Het beste kan je het eiwit met een crème brûlée brander even aanbranden.

 

Tips:

 

Het beste is om de citroen meringue taart op de dag zelf te serveren. Je kunt ook de bodem met vulling al een dag van tevoren maken en het eiwitschuim er op de dag zelf op doen. Bewaar hem liever niet in de koelkast omdat het schuim anders nat wordt.

Geen crème brûlée brander? Zet de taart dan een paar minuutjes onder de grill in de oven.

Extra nodig: quichevorm 24 centimeter, bakpapier, steunvulling, crème brûlée brander.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Citroen meringue taart: