Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]

Ruby chocolade cheesecake

Ruby chocolade cheesecake

Ik heb het ultieme verwentaartje voor jullie. Maak het bijvoorbeeld met Valentijnsdag om je geliefde ermee te verwennen of voor Moederdag. Ik heb het gemaakt voor mijn verjaardag, maar ja ik ben dan ook jarig op Valentijnsdag. Deze Ruby chocolade cheesecake is een no-bake cheesecake er komt dus geen oven aan te pas. En ziet […]

Ricotta en amandeltaartje

Ricotta en amandeltaartje

Ik had al eens ricotta gebruikt in een tulband Cranberry ricotta tulband en dat was een heerlijke cake geworden. Ik heb nu een ricotta en amandeltaartje gemaakt en die is ook super goed gelukt. Omdat de bloedsinaasappels in het seizoen zijn, heb ik ze verwerkt in dit zalige taartje, maar ‘gewone’ sinaasappels, mandarijnen of citroen […]

Ingelegde zoetzure rammenas

Ingelegde zoetzure rammenas

Ik mocht verse biologische rammenasjes uit onze Flevopolder ontvangen. Ik heb er een paar verwerkt in deze heerlijke ingelegde zoetzure rammenas. Na het schillen heb ik de rammenas in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in rijstwijnazijn met suiker, zout en rode peper. Het is mijn variant op de Japanse pickled daikon.   Rammenas   De […]

Haagse bluf

Haagse bluf

Voor een online fotografie workshop moesten we Haagse bluf maken. Dat kwam goed uit want dit recept stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Een lekker luchtig ouderwets toetje gemaakt van slechts een paar ingrediënten.   Haagse bluf   Het is een klassiek nagerecht die zijn oorsprong dus in Den Haag heeft. Maar […]

Tapiocapudding met karamel

Tapiocapudding met karamel

Nou, ik ben momenteel helemaal verslingerd aan de tapioca parels. Deze keer heb ik er een tapiocapudding met karamel van gemaakt. Een heerlijk zacht en romig toetje met een lekkere gezouten karamelsaus en pinda’s erbij. Makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Dit wil je proeven!   Tapioca parels   Tapioca parels zijn kleine balletjes […]

Tapiocapudding met mandarijn

Tapiocapudding met mandarijn

Bij het TV-programma MasterChef Australia zag ik heel vaak recepten met tapioca voorbijkomen. Mijn nieuwsgierigheid naar deze kleine bolletjes was toen gewekt. En toen ik ze op een website tegenkwam, dacht ik ….. doe eens gek doen en ga dit bestellen. En het eerste recept wat ik gemaakt ermee gemaakt heb is deze zalige tapiocapudding […]

Craquelé citroen boterkoeken

Craquelé citroen boterkoeken

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe waag ik mij er toch aan. Ik heb nu een heerlijk recept voor deze mooie craquelé citroen boterkoeken voor jullie. Ze zijn wat groot uitgevallen, maar dat vinden we helemaal niet erg toch? De koeken zijn lekker knapperig aan de buitenkant en nog een beetje zacht […]

Aziatische wraps met garnalen

Aziatische wraps met garnalen

Ik heb toch een lekker recept voor jullie, namelijk deze Aziatische wraps met garnalen. Dit recept ontstond omdat ik van de mooie oranje wortel tortilla’s had gekocht. Die lagen al een poosje in de koelkast en daar moest ik nu toch echt iets mee doen. Ik had nog een grote zak rauwe garnalen in de […]

Simpele en luchtige cranberrymousse

Simpele en luchtige cranberrymousse

Heb je nog wat zelfgemaakte cranberrycompote over van de feestdagen, maak er deze heerlijke simpele en luchtige cranberrymousse van. Of maak er speciaal een compote voor om deze feestelijke mousse te kunnen maken.   Cranberries   Cranberry oftewel veenbes is een rode zure bes welke vooral op Terschelling in Vlieland groeit. Deze bes komt oorspronkelijk […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden