Kwarkcake met appel

Ik ben niet zo’n bakster, maar af en toe waag ik me toch aan het bakken van een taartje, koekjes of cake. Deze keer wilde ik een cake met kwark bakken en daar heb ik ook nog een paar appeltjes in verwerkt. Het is een heerlijke luchtige kwarkcake met appel geworden. En dat kwam goed […]

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Qabili Palau oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen is het Afghaanse nationale gerecht. Het wordt beschouwd als een feestelijk en belangrijk gerecht vanwege de traditie als de nationale keuken van Afghanistan. Het gerecht wordt traditioneel in het midden van de tafel geplaatst, terwijl ander voedsel de rest de maaltijd vormt. Vaak wordt het geserveerd […]

Citroen meringue taart

Citroen meringue taart

Ons maandelijks familiedinertjes was nu bij mij. En omdat mijn moeder en zusjes zo gek zijn op citroen meringue taart heb ik deze als dessert gemaakt. Maar ja, ik ben niet zo bakster, dus heb ik een makkelijke manier gevonden om deze heerlijke taart te maken. Lemon meringue pie oftewel citroen meringue taart is een […]

Citroenmousse met Limoncello

Citroenmousse met Limoncello

Deze citroenmousse met Limoncello is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht. En het […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz

Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz

Alles met bloedsinaasappel vind ik heerlijk. Er is iets aan de prachtige kleur en extra pittigheid dat alles wat erin zit naar een nieuw en opwindend niveau tilt. Deze bloedsinaasappel rozemarijn Fizz is daarom ook erg lekker. Maar als het idee van rozemarijn in je drankje jou tegenstaat, maak je geen zorgen het is heel […]

Crispy chili olie

Crispy chili olie

Ik heb een hele simpele zelfgemaakt crispy chili olie-recept voor jullie, boordevol smaak en heerlijk bij rijstgerechten, noedels, soep, dumplings, kip en groente, op een sandwich en nog veel meer! Bespaar geld en maak je eigen budgetvriendelijke pittige olie. Crispy chili olie – ook bekend als chili olie – is in wezen een pittige saus […]

Oliebollen gevuld met koffiecrème

Oliebollen gevuld met koffiecrème

Kan je oliebollen nog lekkerder en zondiger maken? Ja dat kan! Deze oliebollen gevuld met koffiecrème zijn goddelijk lekker. En het voordeel ervan is dat je ze niet zelf hoeft te bakken. Je koopt naturel oliebollen (dus zonder rozijnen, etc.) bij jouw bakker en vult ze met een goddelijke zelfgemaakte koffiecrème. Het enige wat je […]

Scones met blauwe bessen en citroen

Scones met blauwe bessen en citroen

Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]

Appelkransjes van bladerdeeg

Appelkransjes van bladerdeeg

Ik ben gek op appelflappen en appelbeignets en wil deze nog wel eens maken voor oudjaarsavond. Oliebollen lust ik niet, dus die ga ik dan ook niet bakken. Deze keer heb ik appelkransjes van bladerdeeg gemaakt en die zijn superlekker geworden.   Appelkransjes               We kennen allemaal wel de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden