Matcha kokos parfait ijs

Matcha kokos parfait ijs

Dit Matcha kokos parfait ijs heeft een bijzondere smaak door de matcha. Ik heb het de titel parfait ijs gegeven omdat een parfait tegenwoordig ook een yoghurt ontbijtje in een glas kan zijn. Dit is dus ijs en wat voor ijs!   Parfait   Parfait is dus een luxe ijs wat zonder een ijsmachine gemaakt […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Zelf Limoncello maken

Zelf Limoncello maken

Ben jij ook zo gek op Limoncello? Nou dan heb ik hier een te lekker recept voor jou. Zelf Limoncello maken, klinkt goed he? Het is niet moeilijk te maken, je hebt alleen een maand geduld nodig voordat het klaar is. Maar dan heb je ook wat! Leg een fles zelfgemaakte citroenlikeur snel in de […]

Aziatische varkenshaas met kumquats

Aziatische varkenshaas met kumquats

Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten.   Kumquats   De kumquat is […]

Grapefruit en hibiscus cocktail

Grapefruit en hibiscus cocktail

Ik ben gek op drankjes zoals cocktails en mocktails. En nu heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een grapefruit en hibiscus cocktail. Je moet er even de tijd voor nemen, je gaat namelijk ijsblokjes met bloemetjes erin maken en een lekkere hibiscus siroop, maar dan krijg je wel iets goddelijks ervoor terug. Een […]

Indiase hete saus Kashmiri

Indiase hete saus Kashmiri

Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]

Goddelijke chocolade soufflé

Goddelijke chocolade soufflé

Ik ben mijzelf de laatste tijd aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit gemaakt heb. Zo ook de beruchte soufflés. Dat is toch wel een klassieker die elke foodie in zijn/haar repertoire moet hebben vind ik. Omdat zondag toetjesdag is bij ons, heb ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé gemaakt. […]

Dalgona koffie zelf maken

Dalgona koffie zelf maken

De nieuwe hype op social media is nu echt de Dalgona koffie. Een stevig koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk kan ijskoud of warm zijn. En jij kunt thuis deze Dalgona koffie zelf maken. Hiermee maak je de lekkerste romige ijskoffie! Waarschuwing vooraf; het is verslavend!   Dalgona   De nieuwste […]

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]

Turks nagerecht Kenefe

Turks nagerecht Kenefe

Het Turks nagerecht Kenefe stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Toen ik weer eens in een Turkse winkel was, zag ik een pak kadayif liggen. Heb dit gekocht om mezelf ertoe te zetten om het eindelijk eens te maken. We hadden het al eens gegeten in Turkije en ik was toch reuze […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden