Alles met bloedsinaasappel vind ik heerlijk. Er is iets aan de prachtige kleur en extra pittigheid dat alles wat erin zit naar een nieuw en opwindend niveau tilt. Deze bloedsinaasappel rozemarijn Fizz is daarom ook erg lekker. Maar als het idee van rozemarijn in je drankje jou tegenstaat, maak je geen zorgen het is heel subtiel en verfrissend. Als je eenmaal de eenvoudige siroop hebt gemaakt en afgekoeld, kost het samenstellen van dit drankje geen tijd. Als je niet van gin houdt, kan je in plaats daarvan wodka gebruiken. Maar probeer het eerst op de originele manier. Je zult misschien verbaasd zijn wat de gin te bieden heeft. Genieten!

Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz

 

Bloedsinaasappel

 

Een bloedsinaasappelcocktail met een aromatische rozemarijnessence… klinkt goed toch? Dit levendige en heerlijke drankje is geïnspireerd op bloedsinaasappelen die momenteel in het seizoen zijn.
Bloedsinaasappelen kunnen lastig te vinden zijn, maar ze zijn zeker de moeite waard. Ik ben absoluut dol op bloedsinaasappelsap. Het voegt een unieke citrussmaak en prachtige kleur toe aan cocktails. Ik vond de mijne bij de groenteboer. Maar zag ze ook al liggen bij de AH en Lidl.

 

Voor deze bloedsinaasappelcocktail heb ik siroop met verse rozemarijn gemaakt voor een zoete en kruidige smaak. Ik gebruikte die zelfgemaakte siroop (die supergemakkelijk te maken is) en combineerde deze met vers bloedsinaasappelsap, gin en bruisend water (of tonic) om een fris en verfrissend seizoens-cocktail te creëren.
Deze bloedsinaasappelcocktail is subtiel zoet en aromatisch. Je kunt desgewenst meer rozemarijnsiroop toevoegen om het nog zoeter te maken.
Voor niet-drinkers kan je de gin achterwege laten.

 

Ook zo dol op bloedsinaasappels? Probeer dan ook eens deze heerlijke drankjes gemaakt met bloedsinaasappel:

 

Bloedsinaasappel Margarita
Screwdriver van bloedsinaasappelsap
Bloedsinaasappel Moscow Mule
Mojito van bloedsinaasappels
Bloedsinaasappel gin cocktail
Crodino bloedsinaasappel mocktail
Bloedsinaasappel kokos mocktail
Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz: