Heerlijk, het is weer de tijd van bloedsinaasappels. Ik vind deze sinaasappels zo lekker en koop ze dan ook elke week bij mijn groenteboer, zo lang het seizoen duurt. En dat seizoen is niet zo lang, daarom moeten we er nu van genieten. Ik heb er een zalige bloedsinaasappel Moscow Mule van gemaakt en ja ik kon het niet laten om de glazen in de sneeuw te fotograferen.

 

Moscow Mule

 

Een Moscow Mule is een van oorsprong Amerikaanse cocktail gemaakt van wodka, ginger beer en limoensap. Vaak geserveerd met een schijfje limoen en heel veel ijs en in een speciale koperen mok. Het is dus een verfrissende cocktail, die vooral zomers gedronken wordt. Maar nu heb ik er een soort winterversie van gemaakt door het limoensap te vervangen door bloedsinaasappelsap.

 

Bloedsinaasappels

 

Een bloedsinaasappel is een citrusvrucht wat op de sinaasappel lijkt. Meestal zijn ze iets kleinere dan de ‘gewone’ sinaasappels en vaak zie je aan de buitenkant niet dat ze bloedrood vruchtvlees hebben. Niet alle bloedsinaasappels zijn helemaal rood vanbinnen, er bestaan namelijk diverse soorten, van halfbloed tot volbloed (de Moro). Het sap van deze sinaasappel is heerlijk, zoet maar ook met een klein bittertje en zuurtje. Daarom vind ik ze zo lekker.
Ze zijn vanaf eind december tot eind maart verkrijgbaar en de meeste komen uit Sicilië.

 

Verse kruiden die goed samengaan met bloedsinaasappels zijn tijm, rozemarijn, munt en laurier. Ik heb nu laurier in de cocktail verwerkt omdat ik een hele grote laurierstruik heb staan in de tuin.
De lauriersiroop* maak je door 200 gram kristalsuiker met 200 ml water en 4 grote laurierblaadjes 10 minuten zachtjes te laten koken. Laat dan afkoelen en giet het in een flesje. Bewaar dit in de koelkast.
Doe er zoveel of weinig (of helemaal niet als je geen zin hebt om de siroop te maken) in de cocktail.

 

Tips:

 

Zonder de wodka is het een heerlijke mocktail.
Ginger beer is iets anders dan ginger ale, let daar op als je het gaat kopen.
Ik heb ook nog een heerlijke Bloedsinaasappel kokos mocktail voor jou.

 

 

Recept Bloedsinaasappel Moscow Mule: