Rogan Josh kip

Rogan Josh kip

Deze Rogan Josh kip is een makkelijke Kashmiri kipcurry die boordevol smaak zit en smaakt zoals iets uit een Indiaas restaurant. Hoewel Rogan Josh meestal met lamsvlees wordt gemaakt, is deze kipversie iets sneller waardoor het een geweldig recept is voor een doordeweekse maaltijd. Serveer het met wat rijst en naanbrood en je vrienden en […]

Lamsstoof met venkel

Lamsstoof met venkel

Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]

Zelf kippenbouillon maken

Zelf kippenbouillon maken

Ik weet nog heel goed hoe elke dag in de keuken van het restaurant van onze ouders wel een grote pan met bouillon stond te trekken op het fornuis. Deze bouillon werd dan weer gebruikt als basis voor soepen en sauzen. Ik heb vandaag ook een bouillon getrokken, namelijk van een soepkip die ik op […]

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]

Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Vissoep met zalm en gerookte vis

Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.   Vissoep   Deze makkelijk en snel te […]

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd.   Knolselderij   Deze […]

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vandaag hebben we een Mediterraans gerecht, namelijk dit vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Eigenlijk wilde ik kabeljauw met schelpjes doen, maar de visboer had ze op dat moment niet meer. Dan maar garnalen kopen want die had hij wel. De volgende keer zal ik […]

Bloedsinaasappel Moscow Mule

Bloedsinaasappel Moscow Mule

Heerlijk, het is weer de tijd van bloedsinaasappels. Ik vind deze sinaasappels zo lekker en koop ze dan ook elke week bij mijn groenteboer, zo lang het seizoen duurt. En dat seizoen is niet zo lang, daarom moeten we er nu van genieten. Ik heb er een zalige bloedsinaasappel Moscow Mule van gemaakt en ja […]

Runderstoofpot met dumplings

Runderstoofpot met dumplings

Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden