Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.

 

Vissoep

 

Deze makkelijk en snel te maken vissoep zit boordevol met vis. Het is een lekkere maaltijdsoep. Serveer er lekker brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Je kunt allerlei soorten vis voor de soep gebruiken. Gebruik je fantasie en neem de vissoorten die jij lekker vindt. Ik heb er zalm en gerookte forel in verwerkt. De zalm had ik nog in de vriezer liggen en de forel had ik gekocht als vervanger voor de gerookte schelvis. Maar toen toch maar besloten er geen cullen skink van te maken.

 

Erin

 

De aardappelblokjes in de soep is ook lekker vullend. Ik heb vastkokende aardappelen genomen, die vallen namelijk niet uit elkaar tijdens het koken.
Het is geen goedkope soep, dat komt omdat de vis zo duur is. Maak het daarom voor een speciaal etentje thuis.

 

Je kunt in plaats van zalm een andere vis nemen, zoals bijvoorbeeld schol, kabeljauw of wijting. En in plaats van de forel kan je ook gerookte zalm of heilbot nemen.

 

Ik had ook nog doperwtjes in de vriezer liggen, daarom heb ik die gebruikt. Maar je kunt ook worteltjes, boontjes, tomaten, venkel, courgette of paprika nemen.

 

Nog meer vissoep

 

Ben jij ook zo gek op soep met vis erin? Dan heb ik nog wel een paar heerlijke recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Franse Bouillabaisse
Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix
Chowder
Aziatische Laksa noedelsoep met garnalen
Romige mosselsoep met kerrie
Hollandse garnalen bisque of
Palingsoep

Klinkt niet verkeerd hè?

 

 

Recept Vissoep met zalm en gerookte vis: