Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Ik ben dol op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar twee recepten heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes gemaakt, een Hollandse stamppot met een Spaanse twist. En die is echt superlekker geworden, daarom hier het recept voor jullie.   Stamppot   Wij Hollanders […]

Warme aardappel-aspergesalade

Warme aardappel-aspergesalade

Deze warme aardappel-aspergesalade is een geweldig bijgerecht voor elke gelegenheid. Met aardappelen, verse asperges en een pittige, gemakkelijke vinaigrette is dit een aardappelsalade met een verschil. De salade is absoluut een fris, eenvoudig en heerlijk bijgerecht dat een zeer welkom gerecht zal zijn op elke etentje of zelfs naast een doordeweekse maaltijd. Het recept is […]

Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd

Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd

In de Foodybox herfst mocht ik o.a. Opperdoezer Ronde aardappeltjes en een potje Dijonmosterd van Marne ontvangen. Ik heb deze twee gecombineerd en er heerlijke Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd van gemaakt. Deze makkelijke aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht met niet teveel ingrediënten. Omdat het eenvoudig te bereiden is en verre van de gewone gebakken […]

Spaanse runderstoof met aardappelen

Spaanse runderstoof met aardappelen

Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]

Geroosterde berbere kip

Geroosterde berbere kip

Ik ben dol op een gebraden of geroosterde kip en elke keer probeer ik de kip op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik een zalige geroosterde berbere kip gemaakt, met de Afrikaanse smaken van de berbere specerijenmix. Ik zou elke week wel een gebraden kip kunnen eten. En het hoeft niet elke […]

Antilliaanse stoofschotel Karni stobá

Antilliaanse stoofschotel Karni stobá

Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar […]

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Vissoep met zalm en gerookte vis

Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.   Vissoep   Deze makkelijk en snel te […]

Groene asperge stamppot met kaasblokjes

Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden