Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert. Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]
Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje of zelf gepocheerde (wit)vis. Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door verse peterselie of bieslook. Kook de aardappelen in schil, hierdoor worden ze niet zo ‘nat’ maar blijven ze lekker droog […]
Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]
Gezouten boontjes herinnert mij aan mijn oma die een hele grote moestuin had. Groenten en fruit vers uit haar eigen tuin en het overschot werd geweckt voor de koude wintermaanden. Wij mochten haar daarbij helpen, snijboontjes snijden met een speciaal snij-apparaatje en dan in de weckpot met heel veel zout. Zodoende bleven de boontjes heel […]
Deze ouderwetse stamppot boerenkool is zoals mijn moeder het maakte. Het is een boerenkool gemaakt met gort en spek erin, net zoals mijn oma dat ook al deed. Boerenkool De typische winter bladgroente boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Dit vooral omdat men in Amerika ontdekt heeft dat deze kale een super food […]
Deze Knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt. Deze Wortel en zoete aardappelpuree is ook een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelpuree.
Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop. Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Liever een andere bijzondere stamppot proberen, dan heb ik hier het recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf maar uitzoeken wat ik ervan maak. Vaak […]
Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is een lekkere maaltijdsalade voor een warme avond. Ik heb de tuinbonen dubbel gedopt en gebruikt voor een tuinbonen en erwtendip. Hier vind je het recept voor deze Tuinbonen en erwtendip