Stamppot van kool en prei met salsa verde

Stamppot van kool en prei met salsa verde

’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]

Ovenschotel met makreel en spinazie

Ovenschotel met makreel en spinazie

Ja het is zomer, maar vandaag is het koud. Ik heb zin in een lekkere warme ovenschotel. Aardappelen op voorraad, check! Heb gerookte makreelfilets met peper in de koelkast liggen. Ik moet nog naar de groenteboer en haal daar een grote zak verse spinazie. Dit lijkt mij een heerlijk combinatie…..ovenschotel met makreel en spinazie wordt […]

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.   Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]

Tonijnburgers

Tonijnburgers

Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje of zelf gepocheerde (wit)vis. Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door verse peterselie of bieslook. Kook de aardappelen in schil, hierdoor worden ze niet zo ‘nat’ maar blijven ze lekker droog […]

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]

Stamppot gezouten snijboontjes met paddenstoelen

Stamppot gezouten snijboontjes met paddenstoelen

Gezouten boontjes herinnert mij aan mijn oma die een hele grote moestuin had. Groenten en fruit vers uit haar eigen tuin en het overschot werd geweckt voor de koude wintermaanden. Wij mochten haar daarbij helpen, snijboontjes snijden met een speciaal snij-apparaatje en dan in de weckpot met heel veel zout. Zodoende bleven de boontjes heel […]

Ouderwetse stamppot boerenkool

Ouderwetse stamppot boerenkool

Deze ouderwetse stamppot boerenkool is zoals mijn moeder het maakte. Het is een boerenkool gemaakt met gort en spek erin, net zoals mijn oma dat ook al deed.   Boerenkool   De typische winter bladgroente boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Dit vooral omdat men in Amerika ontdekt heeft dat deze kale een super food […]

Knolselderijpuree met blauwe kaas

Deze Knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt.  Deze Wortel en zoete aardappelpuree is ook een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelpuree.  

Pompoenpuree met braadworst en uienjus

Pompoenpuree met braadworst en uienjus

Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop. Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Liever een andere bijzondere stamppot proberen, dan heb ik hier het recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel  

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden