Roergebakken asperges met garnalen

Roergebakken asperges met garnalen

Asperges, ik ben er gek op dus er zullen nog wel wat recepten met asperges voorbijkomen. Vandaag eten wij roergebakken asperges met garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus. Zelf deze saus maken is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten hiervoor heb je wellicht al in huis. Als je geen kokossuiker hebt, gebruik dan bruine […]

Gele courgetti met miso garnalen

Gele courgetti met miso garnalen

Ik heb ooit eens voor € 15,- een spiralizer gekocht en heb hier veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we gele courgetti met miso garnalen. Ik zag toevallig een gele courgette liggen bij de groenteboer en heb ter plekke dit recept verzonnen. […]

Cordita's met pulled pork

Cordita’s met pulled pork

Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps

Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor […]

Gemengde bonensalade met limoen en pinda's

Gemengde bonensalade met limoen en pinda’s

Natuurlijk kan je voor deze gemengde bonensalade met limoen en pinda’s allerlei soorten bonen gebruiken. Snijbonen (eventueel heel gelaten), peultjes, sugar snaps, haricots vert, boterbonen, etc. Ook lekker erbij zijn gehakte cashewnoten. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie in dit recept.   Ik zag het recept Mixed Beans with Peanuts, Ginger, and […]

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

In een foodybox die ik mocht ontvangen zat een Fettuccine van sojabonen van het merk Risenta. Doordat deze fettuccine gemaakt is van sojabonen bevat het veel minder koolhydraten dan andere pastasoorten. Tevens is het glutenvrij en biologisch. De pasta is te koop bij Albert Heijn (voor € 2,79). Maar ja wat ga je ermee maken? […]

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden