Kung Pao noedels met garnalen

Kung Pao noedels met garnalen

Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]

Tex Mex pizza met kip

Tex Mex pizza met kip

Mijn man had zin in pizza en ik had zin in Mexicaans. Caramba, het is een Tex Mex pizza met kip geworden. Het is een soort Fajita op een pizza, een super lekkere combinatie. Ik heb al diverse pizza’s op de site staan, maar deze is toch wel een van onze favorieten geworden. Die gaan […]

Orzotto met asperges en dillepesto

Orzotto met asperges en dillepesto

Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]

Oeufs en Cocotte

Een gerecht wat niet ontbreken mag tijdens de Paasdagen zijn Oeufs en Cocotte oftewel eieren in een potje uit de oven. De eieren worden gegaard in een ramaquin (kleine ovenbakjes) in de oven. Het basisrecept is eieren op een scheutje room, maar je kunt dit eindeloos variëren met wat jij lekker vindt.   Oeufs en […]

Gevulde gestoomde koolrolletjes

Gevulde gestoomde koolrolletjes

In de Flevourbox van maart zaten o.a. shiitake van Upzwam uit Almere en een biodynamische Chinese kool van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Ik heb die twee producten gecombineerd in deze gevulde gestoomde koolrolletjes. Chinese koolrolletjes gevuld met kipgehakt en shiitake met daarbij een heerlijke Oosterse dressing. Smakelijke rolletjes die makkelijk te maken […]

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus […]

Zelf instant noedels maken

Zelf instant noedels maken

Ik zag eens in een kookprogramma op de BBC een recept van Nadiya Hussain wat me altijd is bijgebleven. Nu ben ik er eindelijk aan toegekomen om het te maken. Het is een heerlijke en snelle manier op zelf instant noedels te maken in een weckpotje. Hoe leuk is dat! Neem het potje mee naar […]

Koreaanse pittige kipkluifjes

Koreaanse pittige kipkluifjes

Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.   Koreaanse keuken   De Koreaanse keuken […]

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze Gochujang bloemkoolroosjes met rijst. Lekker pittig en een beetje zoet en zout, dit wil je proberen. Manlief die gek op vlees is, heeft zitten smullen en miste het vlees niet eens.   Gochujang*   Gochujang (spreek uit als koo-sjoe-djeng) is een donkerrode pittige rode […]

Pelau met kip en rijst

Pelau met kip en rijst

Ik heb toch een bijzonder gerecht voor jullie, namelijk deze Pelau met kip en rijst. Het is een gerecht gemaakt van rijst, duivenerwten, kip of vlees, gekookt met verse kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijk eenpansgerecht uit West-Indië en dit recept komt van Trinidad. Het wordt vooral in het weekend bereid als vrienden en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden