Makreelburger met remoulade saus

Makreelburger met remoulade saus

Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken.   Burgers   Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen!   Bavette […]

Piri piri kipburger met rookkaas

Piri piri kipburger met rookkaas

Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt.   Piri piri   Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de […]

Jamaican hamburger met chipotlesaus

Jamaican hamburger met chipotlesaus

Voor deze Jamaican hamburger met chipotlesaus heb ik dubbeldoel rundergehakt gebruikt. Dit gehakt* wordt gedraaid van rundvlees van de zogenaamde dubbeldoel koe.   Dubbeldoel koe   Je vraagt je misschien af wat nu een dubbeldoel koe is? Nou dat is van oorsprong een Hollandse melkkoe die nadat ze carrière als melkkoe heeft beindigd nog geschikt is […]

Mini roti met Oosters jackfruit

Mini roti met Oosters jackfruit

Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]

Roergebakken asperges met garnalen

Roergebakken asperges met garnalen

Asperges, ik ben er gek op dus er zullen nog wel wat recepten met asperges voorbijkomen. Vandaag eten wij roergebakken asperges met garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus. Zelf deze saus maken is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten hiervoor heb je wellicht al in huis. Als je geen kokossuiker hebt, gebruik dan bruine […]

Gele courgetti met miso garnalen

Gele courgetti met miso garnalen

Ik heb ooit eens voor € 15,- een spiralizer gekocht en heb hier veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we gele courgetti met miso garnalen. Ik zag toevallig een gele courgette liggen bij de groenteboer en heb ter plekke dit recept verzonnen. […]

Cordita's met pulled pork

Cordita’s met pulled pork

Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden