Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel te maken gerecht.

 

Kung Pao

 

Kung Po oftewel Kung Pao is een pittig Chinees roerbak gerecht uit de Sichuan keuken. De Sichuan keuken staat – vanwege de pepers – bekend op zijn spicy gerechten. Denk aan de
Szechuan peper die uit de provincie Sichuan komt.
Origineel wordt Kung Pao met kip gemaakt, ik heb er mijn eigen variatie met garnalen van gemaakt. Naast de noedels wordt er nog pinda’s, groenten en de lekkere Kung Pao saus in verwerkt. Ik heb nu rode paprika gebruikt, maar je kunt ook wortels, bleekselderij, broccoli, courgette, peultjes, etc. erin verwerken.

 

Kung Pao saus

 

Omdat je de saus zelf maakt, is de ingrediëntenlijst nogal lang. Maar het is zeker de moeite waard om het eens te proberen. Deze saus maakt het gerecht. En door het zelf te maken bepaal je zelf hoe pittig of mild je de saus maakt. Pas het aan naar eigen smaak. De saus moet een beetje pittig, zout, zoet en zuur zijn.
Alle ingrediënten voor de saus bestel ik heel snel en handig online bij AsianFoodLovers.
Als je de saus eenmaal gemaakt hebt en de noedels zijn gekookt, dan ga je roerbakken en is het gerecht snel klaar.

 

Noedels

 

Je kunt kiezen uit allerlei soorten noedels voor dit gerecht. Van rijstnoedels, mie, udon noedels, eierenoedels of bami. Ik heb voor deze laatste gekozen omdat ik dit toevallig nog in huis had.
Je zou de noedels ook kunnen vervangen door courgetti, dit is een courgette die in dunne slierten zoals spaghetti gesneden is. Het is een gezond alternatief voor de noedels.

 

Tips:

 

Gebruik voor dit gerecht grote rauwe garnalen die gepeld en schoongemaakt zijn.

Ben jij ook zo gek op Chinese gerechten? Dan heb ik nog veel meer recepten voor jou op de site staan, zoek ze maar eens op onder de Chinese keuken.
Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Dan dan noedels, Vegetarische Lo mein noedels, Chinese tomatensoep of Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus?

 

 

Recept Kung Pao noedels met garnalen: