Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden om dit nu te doen. En ik kan je verklappen dat ik meer ga experimenteren met deze saus want het is een zalige smaakmaker.

 

Dubbeldoel biefstukjes

 

Ik heb voor dit gerecht Dubbeldoel biefstukjes gebruikt. En die zijn echt lekker, vooral in dit gerecht. Door de biefstukken in dunne plakjes te snijden en heel snel te roerbakken, blijven ze super mals.
De biefstuk van een dubbeldoel koe is vlees van een Hollandse melkkoe die nadat ze genoeg melk heeft geleverd in haar leven, zodanig gevoederd wordt dat ze als vleeskoe geslacht kan worden. Omdat het om Nederlandse koeien gaat die in ons land blijven, is dit veel duurzamer dan dat er vlees uit het buitenland geimporteerd moet worden.
Op de site van Beef&Steak kan je nog veel meer dubbeldoel rundvlees vinden.

 

Black bean garlic sauce

 

Deze zwarte bonensaus is een smaakmaker uit de Chinese keuken. Het wordt gemaakt van gefermenteerde zwarte bonen en knoflook. Hiermee tover je de lekkerste Chinese maaltijden op tafel. Een lepeltje van de saus verandert je gerecht in een restaurantwaardige maaltijd.

 

Ik gebruik meestal rijstolie voor roerbakgerechten. Rijstolie heeft een neutrale smaak en door het hoge rookpunt kan je deze olie heel goed gebruik in de wok. Daarom wordt deze olie ook veel in de Aziatische keuken gebruikt. En omdat de olie ook nog eens erg gezond is vanwege de natuurlijk antioxidanten die het bevat.

Als paddenstoelen heb ik 150 gram beukenzwammetjes en 150 gram shiitake gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook een andere paddenstoelenmix gebruiken.

 

Chinese roerbakgerechten

 

En nog zo’n heerlijke roerbakgerecht is deze Szechuan tofu roerbak

 

Recept Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus: