Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes.

 

Chinese tomatensoep

 

Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk om te maken. En daarbij is de soep ook nog eens snel gemaakt en dat zonder pakje of zakje.
De soep kenmerkt zich omdat het een beetje zoet is. Je kunt de soep zoet maken door wat suiker toe te voegen en/of gembersiroop en zoete ketjap. De smaak van gember is trouwens ook kenmerkend voor deze soep.

 

Ik heb de tomaten van te voren ontveld, maar dat hoeft niet. Gebruik wel lekkere rijpe tomaten voor de soep, dit geldt trouwens voor alle tomatensoepen of sauzen. Als je ’s winters geen lekkere en rijpe tomaten kunt vinden, gebruik dan twee blikjes met tomatenblokjes. Ik zou dan een groentebouillonblokje gebruiken in plaats van bouillon, anders wordt de soep wel heel erg nat.

 

Zoals ik al schreef kan je de soep vullen met stukjes kip of gehaktballetjes. Maar ik heb dit niet gedaan. Alleen wat vermicelli erin (rijstnoedels kan ook) en wat pittige kiemgroenten erop. Ook lekker is taugé, lenteui en eventueel rode peper erbij. En natuurlijk kan je de soep nog vullen met extra groenten. Ik zou dan een zakje Aziatische wokgroenten erin doen en dit even laten meekoken samen met de vermicelli of rijstnoedels. Ook lekker erin zijn reepjes omelet. Bak daarvoor een dunne omelet, rol die op en snijd het dan in dunne repen.

 

Tip:

 

Je kunt de soep altijd naar eigen smaak maken, meer of minder suiker of gembersiroop erin. Iets pittiger dus wat extra sambal erbij. Vind je het te flauw doe er dan nog wat ketjap door.

 

Recept Vegetarische Chinese tomatensoep: