Deze vegetarische Lo Mein noedels wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Het Chinese Lo Mein wokgerecht wordt gemaakt van eierennoedels, met daarbij varkensvlees, kip, vis, zeevruchten zoals garnalen en groenten, met daarbij een heerlijke saus. Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door alleen groenten en eventueel tofu te gebruiken. Het is een populair gerecht bij de afhaal Chinees.

 

Lo Mein

 

Het gerecht Lo Mein stamt af van de bekende wontonsoep. Het is een soort wontonsoep, maar dan zonder de bouillon. Het is dus een wokgerecht geworden die jij naar eigen smaak kunt maken. En dat maken is helemaal niet moeilijk en met een paar trucjes maak jij jouw heerlijke Lo Mein zelf thuis.
De originele Cantonese Lo Mein wordt gemaakt met een dunne saus en wordt met vlees erop geserveerd. Vaak wordt het ook geserveerd met wontons.

 

Leef je helemaal uit met de ingrediënten, kies de proteïne die jij lekker vindt, dit kan rundvlees, varkensvlees, kip, garnalen en/of tofu zijn. Daarbij een lekker portie groente in de vorm van bimi, broccoli, peultjes, sugar snaps, sojaboontjes, spinazie, paksoi, Chinese kool, wortel, paprika en paddenstoelen.

 

De saus maakt het gerecht. Kies daarom een goede kwaliteit sojasaus, het liefst een combinatie van lichte en donkere sojasaus*. Daarnaast een rijstwijn en Sriracha. Sriracha is een pittige chilisaus uit Thailand. Pas ermee op, want het is bijzonder spicy. Sriracha is te koop in de meeste supermarkten. Je kunt het eventueel vervangen door sambal.
En gebruik een lekkere sesamolie, dit maakt echt het verschil.
Ik koop deze producten altijd bij Asianfoodlovers.

 

Tips:

 

Er bestaan speciale Lo Mein noedels, ik heb brede mie noedels gebruikt. Je kunt de noedels eventueel vervangen door linguine of spaghetti als je dit toevallig nog in huis hebt.

Shaoxing oftewel rijstwijn is een traditionele Chinese wijn welke gemaakt wordt van gefermenteerde rijst. Het komt uit de regio Shaoxing wat in het oosten van China ligt. Deze wijn wordt veel in de Chinese keuken gebruikt om sauzen op smaak te brengen, als marinade en in wokgerechten. Je vindt deze wijn in een toko of online.

En nog zo’n populair gerecht bij de Chinees zijn deze Singapore noedels met garnalen.

 

 

Recept Vegetarische Lo Mein noedels: