Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook

Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook

Ik heb een heerlijk en feestelijk gerecht voor jullie. Super mals lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook saus, geserveerd met een heerlijke romige pastinaakpuree en knapperige peultjes. En het fijne van dit gerecht is dat je het meeste vooraf kunt bereiden, zodat je op de avond zelf er weinig werk aan hebt.   Lamshaasjes   […]

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Vegetarische Lo Mein noedels

Vegetarische Lo Mein noedels

Deze vegetarische Lo Mein noedels wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Het Chinese Lo Mein wokgerecht wordt gemaakt van eierennoedels, met daarbij varkensvlees, kip, vis, zeevruchten zoals garnalen en groenten, met daarbij een heerlijke saus. Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door alleen groenten en eventueel tofu te gebruiken. Het is […]

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Aziatische kokos vissoep met zalm

Aziatische kokos vissoep met zalm

Ik had ooit eens een heerlijk gerecht gemaakt uit de HelloFresh box en die vond ik toen zo lekker dat ik deze nog eens wilde maken. Ik heb het recept voor de Kokos-vissoep op de HelloFresh site gevonden en het nu weer een keertje gemaakt. Het is deze Aziatische kokos vissoep met zalm geworden. Ja, […]

Vegetarische noedelbowl met saté

Vegetarische noedelbowl met saté

Ben je gek op noedels, dan heb ik een heerlijk recept voor je, namelijk deze vegetarische noedelbowl met saté. Het is een vegetarisch gerecht, maar je kunt het ook maken met kipfilet, blokjes varkenshaas of tofu. Ik heb nu vegetarische kipstukjes gebruikt.   Noedels   Er bestaan heel veel soorten noedels. Van eiernoedels, woknoedels, ramen […]

Kalfs picanha in de oven geroosterd

Kalfs picanha in de oven geroosterd

De kalfs picanha was in de aanbieding, reden voor mij om deze te kopen. Nu heb ik nog nooit een picanha bereid en heb ik geen barbecue (schaam je foodblogger!), dus vind ik het reuze spannend om dit te bereiden. Op internet werd ik ook al niet veel wijzer hoe een kalfs picanha te bereiden, dus […]

Aziatische steaksalade met pittige dressing

Aziatische steaksalade met pittige dressing

In de zomer foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijke Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak van Le Jean. Zo’n steak vraagt om een bijzonder gerecht. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden. Op deze manier kunnen wij er met z’n tweeen van genieten en het is toch warm, dus prima […]

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

De laatste avond voor mijn gastric sleeve operatie sluiten we af met een lichte maar o zo heerlijke maaltijd. Het is courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta geworden. Lekker fris door de citroenrasp en dille, lekker pittig door de rode peper, romig door de ricotta en met veel smaak door de gerookte zalm. Wij […]

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi

Ik had nog een zak Tilda egg fried steamed basmati rice* liggen, die ik – voordat mijn crash dieet begint – wilde gebruiken. Tilda heeft elf nieuwe smaken geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld de Long Grain rijst, Everyday rijst, Pandan Jasmine rijst, Tilda steamed Basmati en deze Tilda Egg Fried steamed Basmati. Een handige zak met voorgestoomde […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden