In de zomer foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijke Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak van Le Jean. Zo’n steak vraagt om een bijzonder gerecht. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden. Op deze manier kunnen wij er met z’n tweeen van genieten en het is toch warm, dus prima weer voor een lekkere pittige salade.

 

Hoe langer je de steak marineert, hoe meer smaak zal deze hebben. Je kunt de steak rustig een dag van te voren marineren. Haal de steak wel een uurtje voor het bakken uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen. Dan ‘schrikt’ de steak niet als hij in de hete pan terecht komt. Nee hoor …. geintje. Omdat wij de steak graag ‘rood’ eten, wil je geen ijskoude steak in de pan bakken. Dan is hij namelijk nog koud van binnen na het bakken en dat wil je niet.

 

Bulgogi is een Koreaanse barbecuesaus. Als je dit niet kan vinden, zoek dan bijvoorbeeld een Chilli & Spice bbq saus. Of smeer de steak in met een mengsel van 1 eetlepel sojasaus (of ketjap) en 1 theelepel sambal.

 

Nog meer salades met vlees

 

Ook een heerlijke salade met kip is deze Lauwwarme salade met kip tandoori. Probeer die ook eens.